Slávka Kellová Iné športy

Výstup na Kriváň: Podporte obnovu chodníka

Vo Vysokých Tatrách sa v sobotu 18. augusta opäť vystúpi na Kriváň. Tradičné podujatie má v tomto roku aj charitatívny charakter. Výťažok z neho bude venovaný na obnovu turistickej trasy vedúcej k spomínanej dominante tatranských hôr.

„Celá akcia je neziskovým a dobročinným podujatím. Na Kriváni budeme podávať občerstvenie v podobe slovenského piva a celý výťažok z tejto akcie následne venujeme príspevkovej organizácii Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP-u) na opravu turistického chodníka na Kriváň,“ informoval Jozef Vikarský z organizačného tímu podujatia.

Ako dodal, charitatívnu akciu možno podporiť aj prostredníctvom kúpy kupóna cez internet. Sú určené pre všetkých, ktorí sa na podujatí nemôžu zúčastniť osobne. Pre účastníkov výstupu pripravia organizátori kupón na pohár slovenského piva za rovnakú cenu. „Zbierka bude oficiálne vyhodnotená. Celú sumu z predaja občerstvenia, kupónov aj sumu, ktorá sa vyzbiera na mieste, následne odovzdáme vedeniu Štátnych Lesov TANAP-u. Podľa vyjadrenia samotnej organizácie, už teraz vyberajú úsek, ktorý momentálne najviac potrebuje opravu,“ uzavrel Vikarský.

**Vlakom to bude lacnejšie **

Železničná spoločnosť Slovensko pripravila zľavu na cestovnom vo výške 25% pre všetkých, ktorí pocestujú vlakom na turistickú akciu Národný výstup na Kriváň. Cestovný lístok na cestu späť platí len po opečiatkovaní platného spiatočného cestovného lístka pečiatkou organizátora podujatia.

** Účastníci „Národného výstupu na Kriváň“ si môžu zakúpiť spiatočný cestovný lístok s 25 % zľavou z akejkoľvek železničnej stanice na Slovensku s výberom do železničnej stanice Liptovský Mikuláš alebo Štrba.**

Zľava platí len v rámci vnútroštátnej prepravy v 2. vozňovej triede vo všetkých vlakoch osobnej dopravy, okrem vlakov kategórie InterCity a na trati RegioJet (Komárno – Dunajská Streda – Bratislava Nové Mesto). Miestenky, lôžkové a ležadlové lístky si účastníci platia v plnej výške.

Národný výstup na Kriváň 2012 sa uskutoční dňa 18. augusta po značkovaných chodníkoch od Troch studničiek a Jamského plesa. Doprava z Liptovského Mikuláša na Tri studničky bude zabezpečená autobusmi podľa požiadaviek z prihlášok účastníkov. Odchod zo železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši o 06.15 hod. a späť z parkoviska pod chatou kpt. Rašu o 15.30 hod.

P R O G R A M

17. 8. 2012 (PIATOK) Príchod účastníkov do ATC Pribylina – Račkova dolina, ubytovanie vo vlastných stanoch, prípadne individuálne v ubytovacích zariadeniach 18.00 hod. – slávnostné otvorenie a program v Liptovskom Mikuláši (Námestie osloboditeľov)

18. 8. 2012 (SOBOTA) 06.15 hod. – odchod autobusom zo žel. stanice v Lipt.Mikuláši a z ATC (podľa prihlášok) 06.30 – 11.00 hod. – výstup na Kriváň 11.00 hod. – privítanie účastníkov výstupu na vrchole Kriváňa 15.30 hod. – odchod autobusov z Troch studničiek 18.30 hod. – kultúrny program a táborák v ATC Račkova dolina, ukončenie podujatia

foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM