Ivana Milanová Kultúra

ZA BRÁNAMI MÚZEA : Keď sa povie Liptovské múzeum

Vo štvrtok 18.5.2017 pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí pripravili pracovníci Liptovského múzea v Ružomberku (organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja) pre žiakov vzdelávací program ZA BRÁNAMI MÚZEA .

Ilustračný obrázok k článku ZA BRÁNAMI MÚZEA : Keď sa povie Liptovské múzeum
Zdroj: Liptovské múzeum v Ružomberku

Najskôr sa v prednáške historičky Mgr. Viery Kunovej dozvedeli o Liptovskom múzeu, o jeho jednotlivých zariadeniach a expozíciách.

Potom im boli teoreticky, ale aj prakticky priblížené niektoré pracovné pozície a zákulisná činnosť v múzeu o ktorej žiaci, ale ani niektorí dospelí bežne nevedia. Dozvedeli sa, ako pracuje dokumentátor, knihovníčka, výtvarníčka, konzervátori a videli pri práci rezbára. Žiaci sa dozvedeli aj to, ako sa z obyčajnej a mnoho krát pre nás nepotrebnej veci stane muzeálny predmet a tiež o jeho „ceste", kým sa dostane do depozitára či na výstavu.

Následne si pozreli aktuálnu výstavu Zlatý drak a jednotlivé expozície múzea.

O tom, že sa žiakom aj učiteľkám program páčil, svedčil aj ich záujem a otázky na pracovníkov. Z múzea odchádzali veľmi spokojní. Programu sa zúčastnili žiaci zo ZŠ Sládkovičova a študenti Gymnázia v Ružomberku.

Podujatie bolo ďalšou z aktivít, ktorými Liptovské múzeum prispelo do Dní Mesta Ružomberok.

ZA BRÁNAMI MÚZEA : Keď sa povie Liptovské múzeum
21
Galéria
Zdroj: Liptovské múzeum v Ružomberku
Zdroj: Liptovské múzeum v Ružomberku
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM