Jozef Milan Samospráva

Za ročnú parkovaciu známku vyše dvesto eur?

Mestské zastupiteľstvo v Ružomberku zobralo v stredu na vedomie Koncepciu parkovacieho systému mesta. Materiál bude dopracovaný a schvaľovaný na novembrovom rokovaní. Čo zostalo otvorené, sú ceny.

Ilustračný obrázok k článku Za ročnú parkovaciu známku vyše dvesto eur?
Foto: Jozef Milan

„Kapacita parkovacích miest v centrálnej mestskej zóne je už vyčerpaná. Reálny predpoklad je, že sa tento kritický stav bude naďalej zhoršovať. Preto chceme pristúpiť k opatreniam, ktoré jednak znížia vyťaženosť parkovísk a súčasne tak získame finančné zdroje na dobudovávanie ďalších parkovacích miest,“ uviedol viceprimátor Miroslav Zuberec.

Rozsah navrhovaného spoplatnenia

Parkovacie plochy sa navrhujú spoplatniť výhradne v pracovné dni v čase od 8:00 hod – do 17:00 v nasledovných lokalitách: //Plocha Počet miest Hodinová sadzba //

  1. Nám. Andreja Hlinku 202 /0,50 €
  2. Ul. Medveckého 11 /0,50 €
  3. Ul. Karola Salvu 70 /0,50 €
  4. Ul. Mlynská 65 /0,50 €
  5. Ul. Antona Bernoláka pošta 21/ 1 €
  6. Ul. Antona Bernoláka evanjelický kostol 64 /0,50 €
  7. Ul. Dončova 14 /0,50 €
  8. Železničná stanica 48 / 0,20 €

SPOLU 551 parkovacích miest

Predbežný cenník navrhuje, že ročná parkovacia karta pre všetky zóny okrem ulice A.Bernoláka(pošta) by stála 210 € a pre všetky zóny 420 €. Za vyhradené miesto na parkovanie počas jedného roka by majiteľ auta mal zaplatiť 500 €.

Ružomberok patrí medzi jedno z mála slovenských miest, ktoré zatiaľ nepristúpili ku spoplatneniu parkovania. „Za parkovanie sa platí už takmer v každom slovenskom meste. Tento materiál berieme na vedomie s tým, že sa dôsledne dopracuje. Napríklad, pri pohľade na návrh ceny 210 eur za rezidenčnú parkovaciu kartu nie som presvedčený, že si ju bežný občan kúpi. Jednoucho, zdá sa mi to príliš veľa,“ skonštatoval pre tlačovú agentúru poslanec mestského zastupiteľstva a bývalý primátor Michal Slašťan.

ruzomberok24/ tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM