Aktualizované Krimi

Zabarikádovaného expolicajta spacifikovali kukláči: Autentické zábery z miesta!

V stredu ráno sa polícii po krátkej streľbe podarilo dostať k zabarikádovanému exkolegovi Jánovi Antoškovi (31). Od utorka večera sa ozbrojený skrýval v dome v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračný obrázok k článku Zabarikádovaného expolicajta spacifikovali kukláči: Autentické zábery z miesta!
Foto: Slávka Kellová

Po jedenásťhodinovom obliehaní sa v stredu krátko pred piatou hodinou ráno viac ako polstovke zasahujúcich policajných špecialistov podarilo zadržať ozbrojeného expolicajta obvineného zo série lúpeží. Ten bol zabarikádovaný v rodičovskom dome v širšom centre Liptovského Mikuláša.

„Vypátraný 31-ročný muž, podozrivý z ôsmich ozbrojených lúpeží a dvoch krádeží, nereagoval na naše výzvy, aby upustil od svojho konania. Pri zásahu, ktorý musím jednoznačne hodnotiť ako úspešný, bol zneškodnený a utrpel zranenia zlučiteľné so životom,“ uviedol viceprezident Policajného zboru SR Milan Lučanský.

Zároveň spresnil, že akcia sa začala v utorok pred 18:00 hod. a napokon padlo nadránom rozhodnutie pristúpiť k definitívnemu zákroku, lebo sa brieždilo a mohlo dôjsť k ohrozeniu ľudí prechádzajúcich po okolitých uliciach. „Nachádzal sa v podkroví domu a špeciálne jednotky použili zásahové výbušky a ďalšie donucovacie prostriedky,“ opísal.

„Snažili sme sa s ním vyjednávať, ale odmietal komunikovať. K celej akcii sme pristupovali s najvyššou mierou bezpečnosti a profesionality, aby sa nikomu nič nestalo. Nedalo sa to vyriešiť hneď podvečer, museli sme upustiť od prvotného zásahu, lebo bolo treba evakuovať z domu jeho rodinných príslušníkov a boli indície, že mal pyrotechnické zariadenie, ktoré mohlo väčšie škody,“ dodal policajný viceprezident.

Pozrite si amatérske video z akcie kukláčov v Liptovskom Mikuláši!

Mikuláš 24/tasr, video: Youtube

5. augusta 2014: Zásah polície na Ul. Pavla Socháňa
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM