Ivana Milanová Správy

Aj v Ružomberku sa už začalo sa rozdávanie potravinovej pomoci

Spišská katolícka charita začala tento týždeň distribuovať balíčky potravinovej pomoci zameranej na zníženie ekonomického zaťaženia rizikových skupín, ktoré sa nachádzajú v systéme pomoci v hmotnej núdzi.

Ilustračný obrázok k článku Aj v Ružomberku sa už začalo sa rozdávanie potravinovej pomoci
Zdroj: TASR

V okresoch Kežmarok, Levoča, Stará Ľubovňa a Spišská Nová Ves rozdá charita podľa koordinátora potravinovej pomoci zo Spišskej diecézy Milana Rišša 13.566 balíčkov pre 5675 klientov. K týmto štyrom okresom patria aj okresy na Liptove a Orave, ide konkrétne o Dolný Kubín, Tvrdošín, Ružomberok a Námestovo, ktoré rovnako patria pod Spišskú diecézu.

„Distribúciu balíčkov v našej diecéze zabezpečuje zhruba 30 – 40 ľudí. Používame dve vozidlá Peugeot Boxer a niekoľko osobných automobilov,“ uviedol Rišša. Ako doplnil, na Slovensku ide o veľmi problematický región. „Okresy ako Spišská Nová Ves, Levoča, Kežmarok a Stará Ľubovňa sú známe tým, že v nich žije veľké množstvo Rómov a najmä niektoré osady sú viac ako nebezpečné,“ doplnil.

Ako potvrdil, odozva na potravinovú pomoc je zatiaľ dobrá a táto forma pomoci ľudí zväčša poteší. Zdôraznil však, že sa nájdu aj takí občania, ktorí balíčky odmietnu. Podľa jeho slov ich je však minimum. „Najviac balíčkov v rámci Spišskej diecézy ide do okresu Kežmarok, kde ich je 4365 a do okresu Spišská Nová Ves, kde ich rozdajú 4279,“ vysvetlil. V rámci Spišskej diecézy rozdáva potravinové balíčky aj Slovenský červený kríž, konkrétne v okresoch Poprad a Liptovský Mikuláš.

Prečítajte si tiež:

TOP 5 ČLÁNKOV TÝŽDŇA: prehľad toho najčítanejšieho z Ružomberka

V Ružomberku nemá vandalizmus koniec: Naposledy si to odniesli tieto schody

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM