Jozef Milan Rôzne

Záchranári: Ani jeden z ťažko zranených nemal lyžiarsku prilbu!

Počas víkendu sa na Malinôm Brde uskutočnili preteky zástupcov médií zo Slovenska. Počas bohatého programu mali aj záchranári z Oblastného strediska Veľká Fatra ukážku z činnosti a živý vstup, v ktorom hovorili o bezpečnosti a správaní sa na lyžiarskej trati a pohybe v horách.

Ilustračný obrázok k článku Záchranári: Ani jeden z ťažko zranených nemal lyžiarsku prilbu!
Foto: Jozef Milan

Mimo tejto aktivity zasahoval Horská záchranná služba počas víkendu pri 25 úrazoch, kedy v piatich zásahoch išlo o veľmi vážne poranenia, ako poranenie spodiny lebečnej, poranenia panvy a chrbtice či ťažké fraktúry, a kde na miesto bola privolaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby.

Všetkým návštevníkom lyžiarskych stredísk odporúčame, aby nepreceňovali svoje sily a zvýšenú pozornosť venovali ochrane svojho zdravia, keďže ani jeden z ťažko zranených nedisponoval lyžiarskou prilbou.

Od začiatku tohto roka v mesiacoch január a február zaznamenalo len Operačné stredisko tiesňového volania spolu 309 žiadostí o pomoc, z toho 195 bolo v mesiaci február. Oproti minulému roku v tom istom období je to nárast o 29,78 % a oproti roku 2011 je nárast až o 41,11 %!

text a foto: hzs.sk

Záchranári z Veľkej Fatry - ukážka
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM