Ivana Milanová Správy

Záchranári pomáhali na Malinôm Brde: Ošetrovali aj 15-ročnú pretekárku

Horská záchranná služba počas tohto víkendu ošetrila spolu štyroch pretekárov s poranenými končatinami a vykĺbeným ramenom na pretekoch Slovenského pohára v zjazde na horských bicykloch.

Ilustračný obrázok k článku Záchranári pomáhali na Malinôm Brde: Ošetrovali aj 15-ročnú pretekárku
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Dňa 24.09.2016 v sobotu záchranári HZS z oblastného strediska Veľká Fatra ošetrili tri úrazy cyklistov, ku ktorým došlo počas Slovenského pohára v zjazde na horských bicykloch. Všetci zranení boli následne terénnym automobilom HZS transportovaní do nemocnice v Ružomberku.

V prvom prípade sa jednalo o 36 – ročného slovenského pretekára, ktorý pri páde utrpel poranenia rebier, zápästia a krčnej chrbtice. Slovák bol záchranármi HZS, ktorí zabezpečovali pretek ošetrený a vo vákuovom matraci a na nosidlách UT 2000 transportovaný k hornej stanici lanovej dráhy. K ďalšiemu úrazu došlo okolo poludnia. 32 –ročný maďarský pretekár pri páde z bicykla utrpel zlomeninu predlaktia a v podvečerných hodinách ošetrili 15 – ročnú pretekárku, ktorá pri páde z bicykla utrpela fraktúru kľúčnej kosti.

Ani v nedeľu (25.09.2016) sa pohár nezaobišli bez zranení. Na zjazde spadol 20 – ročný slovenský pretekár a pri páde z bicykla utrpel pravdepodobne zlomeninu predkolenia. Po poskytnutí prvej pomoci a zafixovaní zranenej končatiny bol na nosidlách transportovaný k údolnej stanici lanovky a odovzdaný posádke RZP.

Záchranári pomáhali na Malinom Brde: Ošetrovali aj 15-ročnú pretekárku
7
Galéria

Čítajte tiež:

Unikát Európy neďaleko Ružomberka: Hydroelektáreň v Ľubochni

Pomôžte a HLASUJTE za novú oddychovú zónu s knižnou búdkou!

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM