Ivana Milanová Krimi

Zamknuté autá sa v Ružomberku vykrádajú, otvorené obišlo bez ujmy

Minulý pondelok (29.8.) bol pred dvoch majiteľov riadne uzamknutých áut parkujúcich na sídlisku nepríjemný. Otvorený opel v centre mesta nahlásila zodpovedná pani.

Ilustračný obrázok k článku Zamknuté autá sa v Ružomberku vykrádajú, otvorené obišlo bez ujmy
Zdroj: Dnes24.sk

Pravdepodobne vidina voľného dňa spôsobila, že v pondelok 29. augusta sa niektorí ľudia správali menej zodpovedne ako zvyčajne.

Najprv pani, ktorá šla na prechádzku s vnučkou si na ulici Š. Moyzesa všimla, že na parkovisku stojí Opel, ktorý má otvorené pravé zadné dvere. Pri bližšom pohľade zistila, že vo vodičových dverách sa nachádzajú aj kľúče od vozidla. Vyslaná hliadka na základe evidenčného čísla zistila jeho majiteľa a toho sa pokúšala telefonicky kontaktovať, ale toto sa nepodarilo. Navyše mal v evidencii majiteľ uvedený trvalý pobyt mimo Ružomberka. Preto hliadka vozidlo zabezpečila a nechala vo vozidle odkaz, že kľúče sa nachádzajú na operačnom pracovisku mestskej polície.

Asi po dvoch hodinách si tieto prišiel prevziať brat majiteľa vozidla, ktorý bol zároveň poučený o povinnosti zabezpečiť vozidlo proti odcudzeniu.

Takéto šťastie už nemal majiteľ auta parkujúceho na sídlisku Roveň. V uvedený deň bolo na mestskú políciu oznámené, že na ulici Za dráhou parkuje auto, na ktorom je rozbité okno.

Hliadka po príchode zistila, že oznámenie sa zakladá na pravde, okrem rozbitého okna boli v aute porozhadzované veci z odkladacej skrinky. Nakoľko išlo o podozrenie zo spáchania trestného činu, bola privolaná štátna polícia. Pri ohliadke miesta však mestskí policajti neďaleko našli ďalšie vozidlo, ktoré malo otvorené okno na stane vodiča. Vec si prevzala štátna polícia.

Čítajt teiž:

Potešujúca správa. Pokuta za jazdu bez diaľničnej známky sa výrazne zníži

Ružomberský taxikár mal napadnúť a dokonca škrtiť zákazníka

Zdroj: Mestská polícia Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM