Petra Janigová Futbal

Zápas plný emócií

V sobotnom zápase Ružomberka s Prešovom (1:1) bolo na ihrisku v niektorých momentoch poriadne dusno. Pri oboch góloch sa vždy jeden tím tešil a druhý naopak cítil krivdu.

Skóre sa prvý krát menilo v 18. minúte. Peter Lipták poslal k zemi vysokého stopéra Ruže Tomáša Hubera a rozhodca nekompromisne fúkol do píšťalky. „Mali sme tam štandardku, po ktorej sa ku mne odrazila lopta. Spracoval som si ju na prsiach a keď som chcel prejsť okolo neho, nechal si tam koleno, takže to bol jasný faul, jasná penalta,“ opísal zákrok domáci obranca, no potrestaný Peter Lipták mu oponoval: „Podľa mňa faul určite nebol, rozhodca daroval Ružomberku pokutový kop.“ Jedenástku bez najmenšieho zaváhania premenil Pavol Masaryk a Ružomberok išiel do vedenia. Aj napriek niekoľkým tutovkám v druhom polčase si však futbalisti domáceho celku nedokázali svoj jedno gólový náskok poistiť a z istého víťazstva bola nakoniec iba remíza.

Prešov potrestal Liptákov v nadstavenom čase, keď mu do posledného útoku prišiel dokonca vypomôcť aj brankár Diviš, ktorý síce gól nedal, ale napokon predsa udrelo. Strele Dávida Gubu do vlastnej brány pomohol teč Lukáša Greššáka a hostia zo Šariša oslavovali. „Chceli sme získať minimálne bod, najlepšie odniesť si domov všetky tri, no nepodarilo sa. Musím povedať, že súper bol aktívnejší, mal viac príležitostí, možno si zaslúžili vyhrať, ale aj kvôli tomu, že im rozhodca daroval penaltu, som rád, že to takto dopadlo,“ myslí si Peter Lipták. Na druhej strane bolo sklamanie hmatateľné, veď Ružomberok prišiel o dva body v zápase, v ktorom bol jasne lepším tímom. „Celý druhý polčas sme Prešov tlačili, mali sme šance z ktorých sme mohli dať gól a keby sme viedli 2:0, tak si myslím, že by sme to v pokoji dotiahli do víťazného konca. Teraz je v šatni veľký smútok, dostali sme gól v 90-tej minúte z rohu, tak čo na to povedať,“ povzdychol si Tomáš Huber.

Prehra s predposledným tímom tabuľky v samom závere je pre Ružomberok neúspech, navyše pred vyrovnávajúcim gólom nebolo na ihrisku všetko v úplnom poriadku. Domáci tréner mal pripravené taktické striedanie v snahe rozkúskovať posledné sekundy, ale hlavný rozhodca Leško výmenu nepochopiteľne nepovolil. Generálny riaditeľ MFK Milan Baraník novinárov ubezpečil, že tento prešľap klub bude riešiť, aj keď si všetci veľmi dobre uvedomujú, že stratené body im to už nevráti. „Bol som osobne meter od štvrtého rozhodcu a počul som ako prebiehala komunikácia. My sme veľmi zreteľne a jasne dali najavo, že chceme striedať, no prebehlo tam iba oznámenie o nadstavenom čase. Aj napriek našim výrazným protestom, aj z mojej strany, ku striedaniu nedošlo a považujem to za vec, ktorú určite budeme spochybňovať a budeme podávať protest,“ povedal M. Baraník.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM