Tlačové správy

Záver roka - Advent, Vianoce, Silvester stoja za oddych v kúpeľoch

Jeden aforizmus hovorí: ,,Kto by nechcel byť bohatý a zdravý, veď čo už má chudobný človek z toho, že ochorie?“ Urobiť niečo pre svoje zdravie a cítiť sa pritom ako bohatý môže každý, kto strávi záver roka v kúpeľoch.

Ilustračný obrázok k článku Záver roka - Advent, Vianoce, Silvester stoja za oddych v kúpeľoch
Zdroj: Dnes24.sk

Budú sa tu o vás starať, rozmaznávať vás wellness a kúpeľnými procedúrami, masážami, pestrou stravou, pripravia pre vás zábavu so živou hudbou a chutnými nápojmi. Budete sa cítiť ako starovekí Rimania, ktorí masové potešenie z kúpeľov vynašli. Vzhľadom na historicky najvyššiu ponuku kúpeľných a wellness zariadení vás to ani nezruinuje. Každý si môže z neprebernej ponuky vybrať to pravé orechové a za prijateľné ceny. Verili by ste, že v svetoznámych Karlových Varoch v Bohemia-lázních máte silvestrovský pobyt už od 62 eur na osobu a deň aj s plnou penziou? A podobne prijateľné ceny ponúkajú aj Bardejovské kúpele. A keď si trochu priplatíte za luxus štyroch hviezdičiek, máte ešte k dispozícii posledné miesta v Kúpeľoch Luhačovice a Kúpeľoch Rajecké Teplice. Ak nad kúpeľmi ohŕňate nos, tak vás možno osloví návšteva metropoly akou je Praha, kde sa nájdete všetko čo srdce a hrdlo ráči. K dispozícii máte sieť hotelov Sivek HOTELS, kde si budete užívať luxus, gastronómiu i fakultatívne výlety. Alebo si za cieľ záveru roka zvoľte ozajstný zámok. K dispozícii máte Hotel The Grand Vígľaš**** s wellness, ktorý pripravil aj tento rok zaujímavý silvestrovský program.

O pobyty na záver roka v kúpeľoch a wellness zariadeniach je čoraz väčší záujem. Poponáhľajte sa však. Najatraktívnejšie lokality majú Silvester vypredaný už v lete, ale zopár miest sa ešte nájde. A ak nie na Silvestra, tak cez Advent, či Vianoce. Objednajte si, kým je ešte z čoho vyberať, adventný, vianočný, či silvestrovský pobyt mimo domova a namiesto zhonu si vychutnajte wellness a pohyb na čerstvom vzduchu.

Kde je najlepšie stráviť záver roka a Silvestra? Predsa v Karlových Varoch v zariadeniach Bohemia-lázní (Bohemia-kúpele), a. s. Nielenže sa vyšantíte na silvestrovskej zábave, ale konečne urobíte krok správnym smerom. Práve kombinácia zábavy, relaxu a procedúr je to najlepšie, čo môžete urobiť pre svoje zdravie. Navyše v prekrásnom prostredí historických kúpeľov svetového mena. Oddýchnete si od stresov a začnete nový rok nabitý pozitívnou energiou. Nemusíte si dávať ani novoročné predsavzatia, veď hneď na začiatku roka robíte to, čo je správne. Neobstoja ani výhovorky, že je to ďaleko. Práve cez dovolenku máte času dosť a tých pár hodín cesty vám stojí za výnimočný zážitok.

Riaditeľ Bohemia-lázní, a. s., Karlove Vary, Jiří Sluka k tomu hovorí: ,,Silvestrovské pobyty v Bohemia-lázních v dňoch 27. 12. 2015 až 15. 1. 2016 sú k dispozícii ako kúpeľné, alebo hotelové pobyty. Rozdiel medzi nimi je v tom, že kúpeľné pobyty už v cene zahŕňajú aj kúpeľné procedúry a vyšetrenia lekárom, zatiaľ čo pri hotelových pobytoch si tieto procedúry môžu hostia dokúpiť. Minimálna dĺžka pobytu je pri hotelovom pobyte 4 noci a pri kúpeľnom 7 nocí. Ceny sú priaznivé a napríklad noc v hoteloch Slovan a Concordia s plnou penziou stojí jednu osobu v dvojlôžkovej izbe cca 62 eur a v jednoposteľovej cca 70 eur. Radi privítame všetkých hostí a zvlášť nám záleží na domácej klientele, ktorá chodí do Karlových Varov menej, ako by mohla a ako by sme si želali.“

Dodáva, že program silvestrovských pobytov zahŕňa nasledujúce služby: ubytovanie, uvítací prípitok, slávnostnú silvestrovskú večeru, silvestrovskú párty so živou hudbou a zábavným programom, veľkolepý ohňostroj. K tomu je v cene aj 1 vstup týždenne do nového Wellness & Spa centra. Klient si môže vybrať a doplatiť z ponuky viac ako 45 druhov procedúr vo vlastnej modernej balneoprevádzke.

Hotelové silvestrovské pobyty majú v cene aj hudobné a tanečné večery, zatiaľ čo liečebné majú v cene liečenie s procedúrami (zahŕňa vstupnú a výstupnú prehliadku u lekára, vrátane predpisu procedúr a záverečnej správy lekára, pohotovostné služby sestier. Procedúry – 1 hlavná a 1 vedľajšia procedúra denne, pitná kúra).

,,V blízkosti kolonád sa nachádzajú hotely Slovan a Concordia a sanatórium Kriváň, kde prebiehajú všetky liečebné kúpeľné pobyty Bohemia-lázní. Základom liečenia je pitie karlovarskej minerálnej vody a kúpeľné procedúry v nej. Na kvalite prírodného liečebného zdroja je priamo závislá aj kvalita liečenia. Minerálna voda je prírodný liečebný zdroj a používa sa okrem liečby ochorení zažívacieho traktu aj na liečenie porúch látkovej výmeny, ako sú cukrovka, vyššia hladina tukov v krvi, či dna. Karlovarské pramene patria v Európe k najefektívnejším prírodným zdrojom. Tieto teplé pramene sú využívané k pitnej kúre, ku kúpeľom a na výplachy,“ upozorňuje J. Sluka.

Bohemia-lázně ponúkajú okrem silvestrovských pobytov najmä klasické liečebné pobyty, ale aj vianočné, veľkonočné, či niekoľkodňové relaxačné a regeneračné pobyty. Programy oslovujú všetky vekové kategórie. Úžasné možnosti odpočinku i aktívneho strávenia voľného času ako plávanie v relaxačnom bazéne, zahriatie v saunovom kútiku a schladenie v sprchovacích chrličoch alebo ľadovej komore ponúkajú víkendové wellness pobyty.

Keďže majú Bohemia-lázně ako jedny z mála v Karlových Varoch uzavreté zmluvy so všetkými zdravotnými poisťovňami v ČR, záujemcom stačí hlásiť sa v nich k pobytom u nich.

Cenovo primeranú úroveň ubytovania si tu nájde každý. Cena liečebného pobytu pre samoplatcov už zahŕňa všetky potrebné procedúry pre jednotlivé diagnózy. Pacienti, ktorých vyšle zdravotná poisťovňa, už neplatia nič, prípadne sa podieľajú podľa kategórie len na nákladoch na stravu a časti ubytovania. Hradené sú liečebné kúpeľné pobyty s programom rehabilitačným a rekondičným po onkologických ochoreniach a diabetologickým. Kúpele ako jedny z mála zabezpečujú 24 hodinovú lekársku pohotovosť.

Klienti môžu byť z Brna autom v Karlových Varoch už za 3 hod. 30 min. (autobusmi za 5 hod.), z Ostravy za 5 hod. 13 min. Slováci to tiež nemajú až tak ďaleko – cesta autom z Bratislavy trvá 4 hod. 45 min. (autobusmi 6 hod. 45 min.).

Pre Slovákov a polovicu Česka je bližšie než do Karlových Varov do najväčších moravských kúpeľov – Kúpeľov (Lázní) Luhačovice. Ich výkonný riaditeľ Ing. Jiří Dědek, MBA hovorí: ,,Všetci záujemcovia môžu využiť aktuálne ponuky na príjemné strávenie konca tohto roka v Kúpeľoch Luhačovice. Pokiaľ tu chcete stráviť Silvestra, mali by ste sa poponáhľať. K dispozícii sú už naozaj iba posledné voľné miesta. Celkom vypredaný je hotel Alexandria – vlajková loď wellness pobytov, Jurkovičov dom, Alpská ruža, Vila pod Lipami, Myslivna, Riviera. Voľné miesta máme ešte v hoteli Palace a ubytovať sa môžete aj v tohtoročnej novinke – zrekonštruovanom kúpeľnom hoteli Morava. Po prvý raz tak môžu naši klienti stráviť Silvestrovský pobyt aj v tomto zariadení. Silvestrovská kúpeľná kúra od 27. 12. 2015 do 2. 1. 2016 (šesť nocí) tu klienta vyjde v dvojlôžkovej izbe od 285 do 314 eur.

Ďalej poukázal na to, že v cene je aj silvestrovský galavečer v Spoločenskom dome (welcome drink, večera formou bohatého rautu s neobmedzenou konzumáciou vybraných teplých, studených i sladkých lahôdok, bohatý zábavný silvestrovský program, ohňostroj). Silvestrovský balíček ďalej zahŕňa 6× ubytovanie, 6× raňajky formou bufetu, 1× slávnostnú uvítaciu večeru, 3× večeru, 1× sviatočnú novoročnú večeru, kúpeľný program, 1× konzultáciu s lekárom, 1× prírodný uhličitý kúpeľ, 1× bublinkový kúpeľ s prísadou podľa vlastného výberu, 1× klasickú masáž (čiastočnú), 3× inhaláciu (individuálne), denne pitnú kúru liečivých minerálnych vôd. O silvestrovské pobyty v Luhačoviciach je vždy enormný záujem a stáli klienti si ich rezervujú niekedy aj rok vopred. Ak si chcete aj vy vychutnať nezameniteľnú atmosféru záveru roka v čarokrásnom prostredí Luhačovíc, využite jednu z posledných možností kúpiť si lístky. Silvestrovským galavečerom bude sprevádzať známy český televízny a rozhlasový moderátor Aleš Cibulka.

Silvestrovské pobyty nie sú jediné, čo Kúpele Luhačovice, a. s., ku koncu roka ponúkajú. Pripravili tiež adventné pobyty v Jurkovičovom dome a Alexandrii, ktorý ako jediný ponúka aj vianočný pobyt ,,Vianoce v Alexandrii“. Medzi ďalšie akciové balíčky, ktoré Kúpele Luhačovice v tomto roku ponúkajú, patrí Wellness víkend pre novomanželov, Jesenný wellness v Alexandrii a Kúpeľný pobyt pre zdravie. Najväčšími lákadlami Luhačovíc sú blahodarné liečebné a wellness procedúry v tunajších zariadeniach akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice, ale aj jedinečná architektúra Dušana Jurkoviča či popíjanie svetovo preslávenej Vincentky, ktorú si môžete z Luhačovíc odniesť aj ako suvenír vo fľašiach.

Chcete stráviť Silvestra na Slovensku, netradične a v luxuse? Takúto možnosť ponúkajú Kúpele Rajecké Teplice. Návštevníkov sem láka okrem krásneho ubytovania v antickom štýle a liečivej termálnej vody aj príjemné prostredie parku a okolia Rajeckých Teplíc. Preto ak máte záujem o silvestrovský pobyt, na rezerváciu je najvyšší čas. Kúpele okrášlila v tomto roku v septembri nová päťhviezdičková časť hotela APHRODITE PALACE *****, ktorá si vyžiadala investície vo výške cca 1,1 milióna eur a je určená pre najnáročnejších klientov. Koncept nadväzuje na hotel APHRODITE PALACE****, ktorý bol uvedený do prevádzky vlani a na jeho výzdobu boli opäť použité materiály mramor, ónyx, zlato.

Viceprezident SLK (Slovenské liečebné kúpele), a. s., Rajecké Teplice, Zdenko Miškolci k tomu hovorí: „O silvestrovské pobyty je vždy veľký záujem. Tohtoročný silvestrovský pobyt je v ponuke minimálne na 4 noci a cena zahŕňa ubytovanie, polpenziu a procedúry. Tento rok sme ponuku rozšírili o najluxusnejšie apartmány v novej päťhviezdičkovej časti hotela APHRODITE PALACE. Na svoje si však príde každý. Hostia si môžu vybrať napríklad ubytovanie v zariadeniach Aphrodite**** , Aphrodite Palace**** , a v apartmánoch Villa Margaréta a Villa Flóra, kde majú hostia voľný vstup do vodného sveta, saunového sveta a fitness. Cena vianočného menu 24. 12. 2015 je 40 eur na osobu a príplatok za silvestrovský večer je 80 eur na osobu. Pre klientov, ktorí nemajú objednaný Silvestrovský relaxačný pobyt a pre verejnosť je cena 100 eur. V hoteli Malá Fatra, Ville Flóra a Ville Margaréta*** sa ceny pobytov pohybujú od 59 eur na osobu a noc.“

Ďalej doplnil, že pre hostí Aphrodite, Aphrodite Palace (okrem izieb Štandard), apartmánov Villa Margaréta a Villa Flóra sú pri pobyte na 7 nocí pripravené rôzne procedúry. Sú nimi 1× whirlpool + masážna posteľ, 1× biarritz, 1× olejový perličkový kúpeľ, 2× klasická masáž /30 min./, 1× aroma olejová masáž /30min./, 1× vibrosauna, 1× reflexná masáž chodidiel /30 min./, 1× masáž lávovými kameňmi /45 min./, 1× bambusová masáž / 45 min./. Zároveň majú voľný vstup do vodného sveta, saunového sveta a fitness. Pre hostí Aphrodite Palace izby Štandard na 7 nocí sú to procedúry 2× klasická masáž /30 min./, 1× perličkový kúpeľ, 1× uhličitý kúpeľ, 3× Whirlpool + masážna posteľ a voľný vstup do vodného sveta, saunového sveta a fitness. Ak sa ubytujete v Hoteli Malá Fatra, Ville Flóra alebo Ville Margaréta, tak pri pobyte na 7 nocí sú pre vás pripravené procedúry 2× saunový svet 3 hod., 5× vodný svet 3 hod., 2× klasická masáž /30 min./, 1× perličkový kúpeľ, 1× uhličitý kúpeľ, 3× whirlpool + masážna posteľ.

Kúpele majú počas roka v ponuke aj ďalšie atraktívne pobyty. Kúpele Rajecké Teplice poskytujú aj široký rozsah wellness služieb, kúpeľnej liečby a víkendových wellness pobytov a patria medzi najobľúbenejšie kúpele pre samoplatcov. Liečia sa tu dýchacie choroby (astma), pohybové choroby a choroby z povolania. Rajecko-teplická termálna liečivá voda má certifikované liečebné účinky. Luxusný štvorhviezdičkový kúpeľný hotel APHRODITE PALACE, situovaný v centre kúpeľného mestečka, ktorý bol otvorený v júni minulého roku je najväčšou pýchou kúpeľov a má vlastnú kulinársku reštauráciu. Premostením je spojený priamo s kúpeľným domom v antickom štýle APHRODITE, v ktorom absolvujú hostia všetky procedúry.

Nemenej zaujímavú históriu a architektúru než Luhačovice, majú aj slovenské Bardejovské kúpele, a. s., s jedinečnou secesnou architektúrou liečebného domu Astória. Nájdete tu aj skvosty histórie – klasicistickú Alžbetu, či vlani zrekonštruovanú Fontánu. Príležitosť oddýchnuť si a stráviť záver roka zábavou v Bardejovských kúpeľoch, využívajú hostia všetkých vekových kategórii z celého Slovenska, ale aj zahraničia. Silvestrovské pobyty sa tu stali tradíciou a sú veľmi obľúbené. V ponuke sú pobyty od 27. 12. 2015 do 3. 1. 2016 na 3 až 6 nocí. Pobyt zahŕňa slávnostný Silvestrovský večer so začiatkom o 19.00 hod. s moderátorom, živou hudbou, tombolou a zaujímavým kultúrnym programom. K dispozícii je hosťom počas večere vždy na 2 osoby fľaša vína a sektu, teplý a studený bufet či minerálka. Ako bonus je pripravený veľký ohňostroj a darček pre každého.

Ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková k tomu poznamenáva: ,,Ceny Silvestrovských pobytov, ktoré pre vás v roku 2015 pripravili Bardejovské kúpele sa začínajú už od 187 eur v hoteli Astória na 3 noci. Za pobyt v kúpeľoch na 6 nocí zaplatíte od 334 eur na osobu. Okrem vyššie spomenutého atraktívneho programu zahŕňajú v cene aj niekoľko procedúr. Napríklad voľný vstup do wellness, klasickú masáž, minerálny kúpeľ, soľnú jaskyňu, rašelinový zábal, prísadový kúpeľ alebo hydromasáž. Ako extra bonus sme pripravili na privítanie welcome drink, voľný vstup na biliard, tanečné zábavy so živou hudbou denne od 19.00 hod., bezplatný internetový prístup, parkovanie grátis, tanečné vystúpenie, hudobné popoludnie pri domácej štrúdli, večer slovenských špecialít a folklórne vystúpenie. Pre deti je v prípade priaznivého počasia pripravené stavanie snehuliakov, fotografovanie s maskotom a tradičný novoročný koncert.“

Bardejovské kúpele sú atraktívne pre všetkých. Posledné roky využili na rozšírenie ponuky svojich služieb, takže si môže každý vychutnať okrem tradičných kúpeľných procedúr aj možnosti, ktoré ponúka wellness, ale aj relaxáciu, či skrášľovacie programy. Tieto kúpele lákajú okrem pacientov, ktorí sa sem chodia liečiť, aj milovníkov kultúry, oddychu a bohatého spoločenského programu. Mnohí návštevníci tu radi trávia záver roka opakovane. Bardejovské kúpele sú tiež základňou na lyžovačku, napríklad v stredisku Regetovka, či v Poľsku. Návštevníci takisto môžu absolvovať výlety do bezprostredného okolia kúpeľov, ale aj do Poľska.

Chcete stráviť Silvestra na netradičnom mieste? Máte radi spojenie histórie a luxusu? Zámocký hotel The Grand Vígľaš**** pripravil pre záujemcov bohatý silvestrovský program. Celý večer bude prebiehať v luxusných priestoroch Kongresovej sály kráľa Žigmunda. Programom bude hostí sprevádzať moderátorská dvojica s hudobným číslom. Nebude chýbať ani štvorchodová silvestrovská večera či novoročný prípitok. Neváhajte a využite ponuku pobytových balíkov a strávte tak Nový rok v jedinečnom prostredí Zámku Vígľaš.

Marketingová riaditeľka hotela The Grand Vígľaš Ing. Michaela Varsová k tomu hovorí: „Pripravili sme pre hostí širokú ponuku pobytových balíkov počas novoročných sviatkov. V ponuke sú pobyty v rôznej dĺžke, od dvoch do štyroch nocí. Pobytový balík pre 2 osoby na 2 noci s polpenziou je dostupný v sume 525 eur. Zahŕňa po 1× bufetové raňajky, neskorý brunch, bufetovú večeru, vstupenku na Silvestrovský večer a neobmedzený vstup do wellness počas celej dĺžky pobytu. Súčasťou balíka je aj 30-minútová prehliadka zámku s výkladom, darček na izbe a sprievodný program. Pre rodiny s deťmi sú k dispozícii aj animácie pre deti. Pobytový balík pre 2 osoby na 3 noci s polpenziou obsahuje navyše 2× raňajky a 2× večeru formou bohatého bufetu a je v cene 625 eur. Rovnako máme v ponuke balík pre 2 osoby na 4 noci v hodnote 700 eur a je navýšený o 3× raňajky a 3× večeru opäť formou bohatého bufetu. Všetky typy balíkov platia pre ubytovanie v izbách typu Classic. Záujemcovia však majú možnosť doplatiť si ubytovanie v požadovanej kategórii v závislosti od výberu typu izby. Deti do 5 rokov majú ubytovanie v hoteli zdarma, pre deti od 6 do 12 rokov poskytujeme zľavu 50 % z celkovej ceny pobytu pre dospelú osobu.“

Dodáva, že nebude chýbať ani bohatý Silvestrovský program. Pripravená je štvorchodová silvestrovská večera s prípitkom, bohaté bufetové stoly a tiež novoročný prípitok. ,,Večerom bude hostí sprevádzať dvojica moderátorov. Tanečnú zábavu bude mať „pod palcom“ DJ Shypo, dopĺňaný saxofónovými vstupmi. Vystúpi aj trojčlenná dievčenská skupina Shine dance group a oživením večera bude tiež exhibičné vystúpenie kúzelníka Radka Bakaláře. Celý program bude prebiehať v Kongresovej sále kráľa Žigmunda. Zavŕšením večera bude polnočný ohňostroj, odpálený z hradných múrov,“ pozýva M. Varsová.

Čaro unikátnej historickej pamiatky v strednej Európe si môžete vychutnať aj vy. Zámok Vígľaš prináša návštevníkom návrat do obdobia gotiky, renesancie i baroka. Je výnimočným historickým miestom, kde sa spája stredoveká atmosféra so špičkovými službami štvorhviezdičkového hotela. Kongresový hotel The Grand Vígľaš **** s poskytovaním wellness služieb je symbolom nového trendu v hotelierstve na Slovensku. Vnútorné priestory zámku sú v určených časoch k dispozícii na prehliadku so sprievodom a odborným výkladom. Pre skupiny a ubytovaných hostí je možné zabezpečiť historické programy, vrátane dobovej muziky a tancov, živých atrakcií, sokoliarov a vtáčkarov, šermiarov či celého vojska rytierov. Užite si teda výnimočné zážitky v znovuzrodenom sídle uhorských kráľov.

Viac informácií je na: www.bohemia-lazne.cz, www.LazneLuhacovice.cz, www.spa.sk, www.HotelAlexandria.cz, www.kupele-bj.sk, www.grandviglas.com.

Na Silvestra je najlepšie v kúpeľoch a wellness, doprajte si ich
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM