Tlačové správy

ZDRAVIE: Žiť dlho neznamená žiť zdravo! Prečo všetko riešime tabletkami?

Keby ste si mohli vybrať medzi vysokým vekom so zdravotnými problémami a vysokým vekom s vitálnym telom, aká by bola vaša voľba? Asi je to jasné... Ukážeme, že nie je dlhovekosť ako dlhovekosť.

Ilustračný obrázok k článku ZDRAVIE: Žiť dlho neznamená žiť zdravo! Prečo všetko riešime tabletkami?
Zdroj: Webnoviny.sk

Žijeme dlhšie. Ale aj kvalitnejšie? Nikto nemôže s istotou tvrdiť, že dĺžka života sa dá predĺžiť prirodzeným spôsobom. Tak prečo sa zvyšuje priemerný vek dožitia na Slovensku?

Je to vďaka medicíne. Ale slovo „vďaka“ je veľmi otázne. Ak chcete prežiť svojich posledných 10,20,30 a viac rokov na liekoch, či hadičkách pripútaní k lôžku. Samozrejme sem nepočítame medicínu, ktorá zachránila ľuďom život napr. v oblasti chirurgie..... Ale netreba si mýliť záchranu života a závislosť na mesačných, až denných dávkach liekov na bežné civilizačné, autoimúnne, či vírusové ochorenia, alebo bolesť hlavy a pod.

Čo teda môžeme?

Môžeme si iba predĺžiť naše zdravie a kvalitu života. Ako sa hovorí. „Chceš sa dožiť 100 rokov s Alzeihmerom alebo Parkinsonom, alebo 90 a dokážeš prejsť na záchod a sám si zdvihnúť dosku do posledného prežitého dňa?“

Silné slová, ale pravdivé. Zamysleli ste sa niekedy nad tým? Kam speje každodenné užívanie liekov? Predstavte si, že vás bolí hlava a zoberiete si tabletku, bolí vás zub, zas tabletka, alebo ste nachladli, čo si dáte? TABLETKU! Čo spraví? Uspí vaše príznaky na nejaký čas (vrátane vedľajších príznakov na váš organizmus), ale nevylieči ich. Ak vás bolí hlava, zub, či ste často chorí, treba sa zamyslieť nad skutočným pôvodom vašich problémov. Zlý pitný režim, strava, detoxikácia, bunková podvýživa, imunita, návšteva zubára, atď. . To všetko je životný štýl, ktorý vedieme.

Váš životný štýl rozhodne o tom, v akých kvalitných podmienkach budete prežívať svoje zlaté roky života. Je vedecky preukázané, že predpokladaný vek, ktorého sa máme dožiť, je nastavený v našich génoch. Je to 120–130 rokov, ale v zdraví!

Čo vidíte bežne na Slovensku?

Ľudia, ktorí majú okolo 40 a niekedy aj menej, berú už nejaké lieky, napr. na tlak a povedia si, veď už mám na to vek. Kto stanovil túto hranicu, od kedy je normálne brať lieky na tlak, cukrovku, cholesterol a mnoho iných? Vďaka tomuto si ľudia predlžujú umelo svoj život a na jeho „nekvalitu“ si postupom času zvyknú.

Dá sa to aj bez tabletiek

Riešenie má každý v rukách. Začína uvedomením si samého seba, svojich potrieb: fyzických, psychických i duševných.

Ak sa dáte na túto cestu, pripravujeme pre vás sériu odborných článkov, ktoré vám pomôžu ísť tým správnym smerom. Nebude sa jednať o žiadne detoxikačné kúry s citrónovou šťavou ani džúsmi (aj keď to nám neškodí), ale budeme vám prinášať rôzne tipy od odborníkov na skvalitnenie vášho života.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM