Rôzne

Združenie chce potešiť Ružomberčanov: V lete sa máme v Hrabove kúpať!

Občianske združenie Hrabovská dolina sa chystá upraviť nádrž v Hrabove tak, aby sa už počas tohtoročného leta dalo v nej kúpať. Znamená to upraviiť trávnatý prístup aj okolie vodnej nádrže. Informoval o tom portál liptov.sme.sk.

Ilustračný obrázok k článku Združenie chce potešiť Ružomberčanov: V lete sa máme v Hrabove kúpať!
Foto: Jozef Milan

Predseda Občianskeho združenia Hrabovská dolina Štefan Červeň má smelé plány. Aj vďaka finančnej pomoci mesta chce zmeniť provizórnu trávnatú plochu na plnohodnotnú pláž s lehátkami, postaviť menšie vyhliadkové mólo. „Trávnatú pláž pretína kanál, ktorým odteká dažďová voda. Keď prší, vylieva sa na pláž. Chceme ho odkloniť, aby trávnik nezatekal. Breh potom zrovnáme a vysadíme nový, úhľadný trávnik,“ povedal Štefan Červeň. Bude potrebné riadne vyčistiť kúpaciu časť priehrady.

Združenie chce riešiť aj problémové miesto na priehradnom múre. „Prepad, ktorý sa v ňom nachádza, prekryjeme dreveným mólom, osadíme tam informačný panel s mapou,“ popísal Štefan Červeň. V budúcnosti by OZ chcelo v naštartovanej práci pokračovať, napríklad aj osadením schodíkov pre pohodlný vstup do vody.

zdroj: liptov.sme.sk; foto: rk24;

Hrabovská nádrž
10
Galéria
Foto: Jozef Milan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM