Jozef Milan Kultúra

Ženské ruky a drôt

V rámci kreatívneho programu Múzeum pre seniorov, ktorý ponúka Liptovské múzeum v Ružomberku, sa v pondelok(13.2.) zišli znova len dámy na tretej tohoročnej tvorivej dielni a opäť "pracovali" s drôtom pod vedením skúsenej liptovskej drotárk

Opletanie drôtom ako základná technika práce s týmto materiálom bola pre účastníčky predchádzajúceho stretka veľmi zaujímavá a preto sa s lektorkou pustili do pokročilejšej techniky pletenia drôtu a vyrábali drôtené šperky – prívesky, prstienky, srdiečka… Niektoré dámy priniesli na ukážku pekné a zaujímavé výrobky, ktoré si urobili doma – opletané vajíčka, kamene, prívesky, náušnice, … Práci s drôtom sa chcú aktívne seniorky venovať aj v budúcnosti.

Najbližšie stretnutie seniorov v Liptovskom múzeu v Ružomberku (organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja) bude 5.3. 2012 a bude sa niesť v znamení blížiacich sa veľkonočných sviatkov, preto sa zameriame na veľkonočné pohľadnice a veľkonočné vajíčka. Nové záujemkyne a záujemcov o tvorivé trávenie voľného času v Liptovskom múzeu vždy radi privítame.

Autor textu a foto: Mgr. Ľubica Drusková, kultúrno-výchovná pracovníčka, Liptovské múzeum v Ružomberku

RK - seniori v L.muzeu
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM