Jozef Milan Iné športy

Žilinská župa aj v tomto roku podporí šport na stredných školách

Do konca februára 2013 môžu školy a školské zariadenia zabojovať o rozšírenie svojich možností športovania. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) poskytne i tento rok na podporu športových aktivít vo svojich stredných školách finančný príspevok v rámci v rámci grantového programu „Vráťme šport do škôl“.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská župa aj v tomto roku podporí šport na stredných školách

„Naším dlhodobým cieľom je deťom, mládeži, ale i populácii nad 26 rokov rozširovať možnosti aktívneho oddychu, budovania športových návykov, ako i relaxu a zdravého životného štýlu,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár. V podprograme Škola ako centrum športu, ktorého cieľom je vytvoriť zo stredných škôl a školských zariadení centrá športu s celoročnou prevádzkou, podporí kraj 4 žiadosti vo výške 6 640 eur na projekt.

Spolu 15 žiadostí získa dotáciu vo výške 660 eur na projekt v podprograme Telesná a športová výchova, zlepšujúcom materiálno-technické podmienky pre kvalitný výchovno-vzdelávací proces telesnej a športovej výchovy.

V grante sa počíta i s podporou štyroch žiadostí vo výške 885 eur na projekt v podprograme Športovo-talentovaná mládež. Ten má za cieľ zlepšiť podmienky pre mladé športové talenty prostredníctvom spolufinancovania ich účasti na športových podujatiach a súťažiach celoslovenského a medzinárodného významu, alebo vytvoriť kvalitnejšie tréningové podmienky.

Aktuálny výber a hodnotenie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov sa uskutoční do 22. marca 2013.

zdroj: Hana Danová, hovorkyňa ŽSK ilustračné foto: global24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM