Ivana Milanová Iné športy Šport

Žilinská ŽUPATOUR je späť: Bikerov čakajú ďalšie unikátne ceny.

Päť historických regiónov navštívi päť jedinečných cyklosúťaží, počas ktorých si milovníci MTB zmerajú sily v rôznych terénoch, nazbierajú body do priebežného hodnotenia, zabojujú o víťazný pohár a poriadne si zašportujú.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská ŽUPATOUR je späť: Bikerov čakajú ďalšie unikátne ceny.
3
Galéria
Zdroj: ŽSK

Po úspešnom štarte prvého ročníka sa cyklopreteky pod hlavičkou Žilinskej župy vracajú späť na trate Žilinského kraja.

„Minulý rok sa ŽUPATOUR zúčastnilo viac ako 2.200 súťažiacich, pričom takmer 60 z nich absolvovalo štyri a viac pretekov série. Získali tak unikátny cyklodres Žilinskej župy. Tento rok máme pre cyklistov pripravené ďalšie prekvapenia a verím, že si ŽUPATOUR znovu nájde miesto v ich kalendári cyklosúťaží,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Podľa jeho slov je Žilinský kraj rajom pre cyklistov, má viac ako 2.400 kilometrov značených cyklotrás. Župa preto neustále pracuje na rozvoji i budovaní cyklistickej infraštruktúry a snaží sa vytvárať pre tento obľúbený šport a jeho nadšencov nové výzvy a podujatia.

Žilinská ŽUPATOUR odštartuje rok 2017 koncom apríla v Turčianskych Tepliciach na AGGLU TURIECKAPe. „Po malej prestávke pretekári v polovici júna vyrazia na Nízkotatranskú MTB Tour v Liptovskej Lúžnej a následne cykloséria zamieri na populárny AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly, kde sa v minulom roku aj napriek vysokým horúčavám zúčastnil rekordný počet cyklistov,“ informoval koordinátor Žilinskej ŽUPATOUR Slavomír Strečanský s tým, že v Súľove štartovalo viac ako tisíc župných cyklistov. Letné prázdniny začnú Oravským cyklomaratónom v Dolnom Kubíne a sériu zakončí v septembri ISTROFINAL SNEŽNICKÝ MTB maratón v Snežnici. „Preteky sú pre nadšencov všetkých vekových kategórií, v prvom ročníku sme mali päťročného, ale aj 76-ročného cyklistu, takže zúčastniť sa môže každý, kto má chuť šliapnuť do pedálov a spoznať Žilinský kraj,“ dodal S. Strečanský.

Zdroj: ŽSK

Lákadlom sú opäť špeciálne župné ceny pre tých, ktorí absolvujú minimálne štyri z piatich pretekov a taktiež pre záverečných víťazov v jednotlivých kategóriách. „Už teraz sa teším na všetkých milovníkov dvoch kolies, s ktorými sa stretnem na štarte. Je to skvelá príležitosť, ako vidieť a prejsť si skryté zákutia na Kysuciach, Turci, Hornom Považí, v Liptove či Orave, keďže organizátori sa snažia trate každý rok trochu pozmeniť a ukázať vždy niečo nové,“ doplnil žilinský župan.

Podmienkou účasti je platná registrácia na vybrané súťaže v rámci cyklosérie na stránke www.mtbiker.sk/kalendar. Všetky informácie a priebežné správy z jednotlivých pretekov budú priebežne zverejňované na oficiálnej stránke www.zupatour.sk alebo vo Facebook skupine „Žilinská ŽUPA TOUR“. Organizátorov môžu záujemcovia kontaktovať aj na mailovej adrese zupatour@zilinskazupa.sk.

Zdroj: ŽSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM