Jozef Milan Rôzne

Zima končí - treba očistiť ulice a chodníky

Technické služby Ružomberok začali v pondelok 19. marca s čistením ciest a chodníkov po zimnej údržbe, ktoré by malo byť hotové - v prípade prijateľného počasia - do Veľkonočných sviatkov.

„Cieľom je eliminovať prašnosť, ktorá mesto trápi. Preto sa s prácami začína hneď ako sa roztopil sneh a umožnilo to počasie. Ak počasie vydrží, čistenie by malo byť ukončené do Veľkej noci,“ vysvetlila hovorkyňa primátora Michaela Milá. Práce sa začali realizovať v centre mesta a postupne sa prenesú do okrajových štvrtí. V stredu 21.3. sa čistiace mechanizmy TS pohybovali po uliciach Poľnej, J.Jančeka, Sv.Anny a Za dráhou.

„Najviac znečistené sú ulice, kde bol použitý štrk. Najmä v kopcoch, na sídliskách a v mestských častiach. Po ručnom čistení nasleduje strojné zametanie. Potom cesty spláchnu vodou z cisterny,“ priblížila. Pri zimnej údržbe sa v Ružomberku použije priemerne 60 ton štrku. „Pri jarnom čistení sa zvykne pozametať 30 až 40 ton štrku. Ten následne použijú na vyrovnanie povrchov komunikácií a zasypanie jám,“ povedala.

Na ručné čistenie je z mestskej pokladnice vyčlenených 6-tisíc eur. Strojné zametanie je zahrnuté v letnom čistení komunikácií. „V tomto roku naň radnica vyčlenila o 100-tisíc eur viac ako v minulom roku,“ dodala M.Milá.

Zdroj: Mesto Ružomberok

RK TS a.s.
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM