Rôzne

Zimná olympiáda by určite pomohla celému Liptovu

Predstavitelia zainteresovaných subjektov na liptovskej strane Nízkych Tatier deklarujú intenzívny záujem o spoluorganizovanie zimných olympijských hier v roku 2022, ktorých hlavným centrom by sa mal podľa predbežných úvah stať poľský Krakov.

Ilustračný obrázok k článku Zimná olympiáda by určite pomohla celému Liptovu

„Bol by to určite obrovský impulz na nevyhnutné dobudovanie nevyhovujúceho cestného i železničného prepojenia tatranského regiónu na obidvoch stranách. Poliaci by tak mohli začať považovať za svoju aj našu stranu Tatier rovnako ako Nemci berú za svoje rakúske alpské strediská,“ skonštatoval predseda predstavenstva spoločnosti Tatry mountain resorts Bohuš Hlavatý s tým, že Jasná absolvuje skúšku už o rok v podobe organizácie juniorských majstrovstiev sveta v zjazdovom lyžovaní.

Rozsiahle investície do tatranskej infraštruktúry v poslednom období výrazne zvyšujú konkurencieschop­nosť Tatier aj podľa liptovskomiku­lášskeho primátora Alexandra Slafkovského. „Jasná sa môže už smelo porovnávať so stredne veľkými alpskými lyžiarskymi strediskami. Potrebujeme však ďalšie turistické centrá, ubytovacie a stravovacie kapacity,“ uviedol Slafkovský.

„Spoločná poľsko-slovenská kandidatúra by rozhodne prispela k oživeniu ekonomiky, vzájomnej cezhraničnej spolupráce, ale najmä by zviditeľnila Tatry a Slovensko, čo by sa určite prejavilo na raste návštevnosti. Rozvoj turizmu je jedným z najreálnejších spôsobov trvalo udržateľného rozvoja nášho regiónu,“ zdôraznila Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

foto: Juraj Meško

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM