Rôzne

Získať Liptovskú hviezdu bude ťažšie: Testovacie návštevy budú neohlásené

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov po minuloročnom hodnotení ubytovacích zariadení odštartovala v utorok neohlásené testovacie návštevy vybraných viac ako dvoch desiatok reštaurácií. Tie, ktoré splnia prísne kritériá, získajú prestížny certifikát kvality Liptovská hviezda.

Ilustračný obrázok k článku Získať Liptovskú hviezdu bude ťažšie: Testovacie návštevy budú neohlásené
Zdroj: Dnes24.sk

„Liptov je turistický región a náš úspech naozaj v prvom rade závisí od kvality poskytovaných služieb, medzi ktorými má gastronómia veľmi dôležité miesto. Ku kvalitnej lyžovačke predsa patrí kvalitná kuchyňa. Záleží nám na tom, aby sa aj tunajšie najlepšie stravovacie zariadenia neustále zlepšovali,“ uviedla riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Význam spomínaného projektu vyzdvihol aj jeho garant, renomovaný kuchár Gabriel Kocák. „Robí sa to pre dobrú vec, podporiť jedinečnú regionálnosť a aby aj ľudia na Slovensku začali vnímať jedlo konečne trochu inak, lebo nenadarmo sa vraví, že sme to, čo jeme," zdôraznil Kocák.

Spolumajiteľ testovanej koliby na brehu Liptovskej Mary Anton Považský si myslí, že už bolo načase, aby niekto objektívne otestoval a ohodnotil úroveň liptovských reštaurácií, pretože viaceré si určite zaslúžia uznanie.

foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM