Jozef Milan Správy

Zlá správa pre peňaženky: Zvýšila sa cena za odpadovú vodu

Riaditeľ Vodárenskej spoločnosti Ružomberok Milan Mojš pre portál liptov.sme potvrdil, že stočné pre obyvateľov ružomberského okresu pre rok 2013 zdražie približne o sedem percent. Vodné sa zvýši len nepatrne.

Ilustračný obrázok k článku Zlá správa pre peňaženky: Zvýšila sa cena za odpadovú vodu
Zdroj: TASR

„Cena vodného zostáva na takmer rovnakej úrovni, čiže 0,89 eura za meter kubický. Cena stočného sa zvýši na 1,086 eur za meter kubický,“ povedal riaditeľ VSR. ( V roku 2012 to bolo 1,015 eura/m3)

Od roku 2011 platí nová vyhláška a z nej vyplýva nový spôsob výpočtu vodného a stočného. „Do oprávnených nákladov sa zaratúvajú aj odpisy z akcií financovaných štátom alebo z eurofondov. Na druhej strane nám klesá odpisovaný majetok, takže nárast ceny nie je v takom rozsahu, ako sú realizované investície,“ vysvetlil Milan Mojš.

Investičné akcie VSR

V roku 2012 vodárne sprevádzkovali verejnú kanalizáciu v Liptovskej Lúžnej a Liptovskej Osade, kde pribudla ČOV. Začali s výstavbou kanalizácie v Hubovej, Ľubochni, Švošove a Stankovanoch, ako aj s výstavbou čističky v Rojkove. Pre rok 2013 je hlavným cieľom výber dodávateľa a začatie prác na odkanalizovaní Liptovských Sliačov a ČOV Liptovská Teplá, Liptovské Sliače, Ivachnová.

zdroj: liptov.sme/ spolocnik/ ruzomberok24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM