Jozef Milan Kultúra

Zlatá medaila pre divadelný súbor FIREBALL za fantáziu, snahu a let

V poslednej marcovej dekáde sa v Liptovskom Mikuláši uskutočnil medzinárodný festival detskej tvorivosti Súhvezdie hôr – snaha, fantázia, let. Divadelný súbor FIREBALL literárno-dramatického odboru ZUŠ Ľ. Fullu z Ružomberka sa predstavil pohybovým divadlom EVA.

Ilustračný obrázok k článku Zlatá medaila pre divadelný súbor FIREBALL za fantáziu, snahu a let
Zdroj: Dnes24.sk

Mladí divadelníci pod taktovkou režisérky Anny Mišurovej oživili príbeh balady od Jána Bottu Žltá ľalia a zanechali v divákovi posolstvo … je hriechom ľúbiť, je hriechom porušiť sľub vernosti, keď žena túži po smrti muža po láske… Po predstavení sa päťčlenná porota zdvihla a nastalo standingovation. Herci si za svoju hru odniesli najvyššie ocenenie Zlatú medailu. Je to už v poradí druhá zlatá medaila, ktorou sa pýši divadelný súbor FIREBALL a hrdo sa vyníma pri oceneniach zlata, striebra a bronzu, ktoré dosiahol v minulých rokoch.

Súhvezdie hôr

Medzinárodný festival, ktorý tento rok oslávil okrúhle desaťročie, hostil desať krajín z Európy a Ázie. Mladí umelci sa stretli na jednom pódiu v Dome kultúry, aby ukázali svoj talent verejnosti a porote. Festival spojil nielen talentovaných ľudí z rôznych kútov sveta, ale aj významné kultúrne osobnosti a novinárov. Javisko žilo tancom, spevom, hudbou, maľovaním a divadlom. Spolu na pódiu stálo 450 detí, ktoré zanietene, s chuťou a láskou predvádzali svoj talent. Čestným predsedom bol umelec ZSSR a Ukrajiny Anatolij Avdiyevsky.

text a foto: Anna Mišurová

DS Fireball
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM