Krimi

Známy expolicajt (56) čelí obvineniu: Peniaze z pokút si mal nechávať pre vlastnú potrebu!

Bývalý policajt, ktorý pôsobil v okrese Liptovský Mikuláš, čelí obvineniu zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Tu sú ďalšie podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Známy expolicajt (56) čelí obvineniu: Peniaze z pokút si mal nechávať pre vlastnú potrebu!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra (MV) SR obvinil 14. januára bývalého dlhoročného dopravného policajta Libora Ch., ktorý pôsobil v okrese Liptovský Mikuláš, z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Hrozí mu až päťročný pobyt za mrežami.

„Podľa doposiaľ zistených skutočností mal obvinený minimálne v 22 prípadoch uložiť pokutu za priestupok, ale nezaevidovať to do administratívnych pomôcok. To znamená, že peniaze, ktoré vybral za prekročenie rýchlosti, si mal ponechať pre vlastnú potrebu,“ informovala v piatok hovorkyňa MV SR Andrea Dobiášová.

Podľa polície sa mal 56-ročný muž, ktorý je stíhaný na slobode, venovať spomínanej činnosti minimálne od roku 2013 a vo väčšine prípadov malo ísť o sumu 20 až 40 eur. „V tejto súvislosti boli veľmi dôležité svedectvá vodičov z Poľska a Česka. Vyšetrovateľ preto požiadal o spoluprácu tamojších policajtov,“ dodala Dobiášová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM