Jozef Milan Rôzne

AKTUALIZOVANÉ: Znížená viditeľnosť a hrozba poľadovice!

Prinášame vám aktuálne zimné spravodajstvo Slovenskej správy ciest o zjazdnosti zverejnené dnes ráno o 05:50. Situácia sa mení - na západe sneženie ustáva. Polícia vyzýva ku zvýšenej opatrnosti.

Slovenská správa ciest informuje:

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, okrem úsekov D1 Ivachnová – Jánovce a úsekov R3 na Orave, kde je na vozovkách vrstva čerstvého prípadne kašovitého snehu do 2 cm.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na západnom a strednom Slovensku je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého alebo kašovitého až utlačeného snehu do 2 – 3 cm, miestami až do 4 – 5 cm. Na východnom Slovensku sú vozovky prevažne mokré, vo vyšších polohách pokryté vrstvou čerstvého alebo kašovitého snehu do 3 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je pokrytý vrstvou čerstvého alebo kašovitého až utlačeného snehu do 5 cm, okrem HP Biela Hora, Soroška, Ďurďošík a Dargov, ktorých povrch vozoviek je mokrý.

UPOZORNENIE PRE VODIČOV:

HP Donovaly, Šturec, Veľké Pole sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m dĺžky! Horský priechod Čertovica je pre nákladnú dopravu zjazdný len so snehovými reťazami!

Znížená viditeľnosť z dohľadnosťou do 50 m je v okolí Turčianských Teplíc a do 100 m z dôvodu silného sneženia sa vyskytuje v okolí Štrby a Popradu.

NA VLHKÝCH A MOKRÝCH CESTÁCH JE MOŽNOSŤ VYTVÁRANIA SA POĽADOVICE!!!

zdroj: ssc.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM