Jozef Milan Rôzne

ŽSK schválil rozpočet na budúci rok

(TASR) – Poslanci zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) schválili v pondelok (12.12.) rozpočet na rok 2012 vo výške 131,06 milióna eur.

Najviac finančných prostriedkov pôjde do školstva – 64 miliónov eur. „Do sociálnej oblasti pôjde 27 miliónov eur na domovy sociálnych služieb, útulky, krízové centrá. Je to najväčší podiel zo všetkých samosprávnych krajov, ktoré vynakladajú finančné prostriedky na sociálnu starostlivosť. Pretože je to takmer 39 percent z daňových príjmov. Podarilo sa nájsť aj finančné prostriedky na dofinancovanie fondov Európskej únie (EÚ), ktoré nám pomôžu **skvalitniť predovšetkým domovy sociálnych služieb v Novoti, Likavke a v Turí. **Rovnako na spolufinancovanie fondov na cezhraničnú spoluprácu. To je oprava ciest, kde máme obrovský dlh,“ podotkol predseda ŽSK.

„Na rozvoj finančné prostriedky v rozpočte nebudú. Práve naopak. Ideme cestou šetrenia na úrovni administratívy, šetrenia na úrovni výdavkov. A ideme sa snažiť ušetriť finančné prostriedky v rámci verejného obstarávania, kde chceme združiť obstarávanie napríklad pre nemocnice, aby sme získali nižšie ceny,“ dodal Blanár.

Stanoviská poslancov ŽSK prinesieme v najbližších dňoch.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM