Ivana Milanová Rôzne Správy

ŽSR ponúkajú žiakom perspektívne štúdium

Žiakom základných škôl, ktorí si ešte nevybrali stredoškolské štúdium, môže v rozhodovaní napomôcť projekt „Kam po skončení základnej školy - ŠTUDUJ DOPRAVU,“ ktorého cieľom je zvýšiť záujem verejnosti o štúdium na stredných odborných školách v oblasti dopravy a techniky.

Ilustračný obrázok k článku ŽSR ponúkajú žiakom perspektívne štúdium
Zdroj: TASR

Prezentácia učebných odborov v oblasti dopravy sa uskutoční 24. a 25. marca 2017 v čase od 9:00 hod. do 15:00 hod. pri železničnej stanici vo Vrútkach.

V rámci dvojdňového programu budú mať školáci v podobe ukážok rôznych povolaní možnosť vyskúšať si riadenie dopravy z pozície výpravcu na modelovej železnici, riadenie rušňa prostredníctvom ETCS zariadenia (moderného vlakového zabezpečovača), navštíviť priestory rušňa či kamiónu a oboznámiť sa s diagnostikou a „smart“ ovládaním vozidiel. Odborníci z oblasti dopravy poskytnú záujemcom kariérne poradenstvo s alternatívami ďalšieho profesijného smerovania. Žiaci a rodičia sa dozvedia, aké učebné odbory v oblasti dopravy je možné študovať na stredných odborných školách v Žilinskom, Banskobystrickom a Trenčianskom kraji. Žilinská univerzita v Žiline predstaví aj možnosti následného vysokoškolského štúdia.

Na akcii sa zúčastnia aj Železnice Slovenskej republiky, najväčší zamestnávateľ na Slovensku s ambíciou získať budúcich kvalifikovaných zamestnancov z radov študentov, ktorí sa dnes rozhodujú čo a kam ísť študovať.

Vstup na podujatie je bezplatný.

ŽSR v regióne stredného a severného Slovenska hľadajú nové posily do prevádzkových profesií ako zámočník koľajových konštrukcií, rušňovodič – traťový strojník, elektromontér pevných trakčných a silnoprúdových zariadení, dozorca dopravne na diaľkovo ovládanej trati, signalista, rušňovodič – elektromontér, dozorca výhybiek, výhybkár, návestný majster a výpravca.

Zdroj: ŽSR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM