Jozef Milan Rôzne

Župa odklína čarovné hrady a boduje...

Na svoje hrady sme pyšní! Žilinská župa prišla hneď z celou paletou publikácií, ktoré mapujú jej historické dominanty. Tie už dokonca žnú aj prvé ocenenia a ľuďom zároveň pomáhajú pri výbere, kam vyraziť tráviť voľný čas...

Žilinský samosprávny kraj zaujal v súťaži Najkrajšie knihy a propagačné materiály o Slovensku za rok 2011, ktorej hlavným organizátormi sú Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov a Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici. S publikáciou **„Odklínanie hradov v Žilinskom kraji“ **autorskej dvojice Peter Kubica a Jaroslav Velička získal tretie miesto v kategórii Knihy o kraji a regióne. Na 118 stranách publikácie nájdu čitatelia povesti najznámejších hradov kraja spolu s plnofarebnými fotografiami.

Hradom a historickým dominantám sa venujú aj ďalšie úspešné publikácie Žilinského kraja. Druhým najlepším propagačným materiálom o kraji a regióne je brožúra „Odklínanie hradov a zámkov“, ktorá vznikla v spolupráci so Zlínskym krajom. Predstavuje praktickú pozvánku na návštevu historických pamiatok na oboch stranách hranice.

Medzi 41 prihlásenými publikáciami o mestách, obciach, krajoch i jedinečnostiach Slovenska zaujala porotu i prehľadná mapa s názvom **„Túry do kultúry“ **s podtitulom „Kultúrne organizácie v Žilinskom samosprávnom kraji“. Vrecková prehľadná mapa s tým „naj“ v oblasti kultúry a histórie, doplnená ponukou kultúrnych podujatí a festivalov, je užitočnou pomôckou a uľahčí plánovanie víkendového či prázdninového spoznávania našich regiónov.

ŽSK uspel v súťaži Najkrajší propagačný materiál naposledy v roku 2007, kedy získal 1. miesto za knihu Žilinský samosprávny kraj. Slávnostné odovzdanie ocenení sa uskutoční 11. apríla v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici.

Zdroj: Peter Kubica, hovorca ŽSK Foto: webstránka ŽSK

RK knihy ZSK
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM