Samospráva

Župan nestíha: Liptov získal post podpredsedu Žilinského kraja

Druhým podpredsedom Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) sa od 1. marca 2015 stane nezávislý poslanec Zastupiteľstva ŽSK a primátor Liptovského Hrádku 53-ročný Branislav Tréger (na titulke vľavo). Na pondelkovom zasadnutí o tom rozhodli župní poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Župan nestíha: Liptov získal post podpredsedu Žilinského kraja
Foto: Jozef Milan

Predseda ŽSK Juraj Blanár informoval, že druhý podpredseda nebude dlhodobo uvoľnený pre výkon funkcie. „Nebude poberať mzdu a robiť to na plný úväzok, ale bude to robiť popri poslaneckom mandáte. Zároveň využije aj skúsenosti ako primátor mesta Liptovský Hrádok. Pretože je pre nás veľmi dôležité, aby sme mali Regionálnu územnú integrovanú stratégiu (RIÚS), ktorá je základom pre čerpanie z Integrovaného regionálneho operačného programu, odkomunikovanú s obcami a mestami. Chcem ho poveriť aj inými úlohami, ktoré budú súvisieť predovšetkým s mojím zastupovaním na niektorých rokovaniach so ZMOS a obcami a mestami,“ povedal Blanár.

Druhý podpredseda ŽSK by sa mal venovať Regionálnej územnej integrovanej stratégii a oblasti školstva. „Je to v podstate verejná služba v totálnom nasadení. Ja som primátor na plný úväzok a toto je vec, ktorú budem môcť využiť aj v prospech mesta, respektíve v prospech regiónu a celého Žilinského kraja. V tomto vidím plus, okrem skúsenosti zo spolupráce s inými samosprávami,“ doplnil Tréger.

Branislav Tréger pôsobí v župnom zastupiteľstve ako podpredseda poslaneckého klubu nezávislých poslancov a predseda komisie školstva a športu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM