Jozef Milan Samospráva

Župné voľby: Koho stavia do volebného boja v okrese KDH spolu s SDKÚ-DS?

Dňa 9. novembra 2013 (sobota) sa na Slovensku uskutočnia v poradí piate voľby do Vyšších územných celkov (VÚC). Ružomberský okres v župnom parlamente so sídlom v Žiline zastupuje 5 poslancov. Postupne vás zoznámime s kandidátkou politických strán a nezávislými kandidátmi.

Ilustračný obrázok k článku Župné voľby: Koho stavia do volebného boja v okrese KDH spolu s SDKÚ-DS?
Foto: Jozef Milan

Krajskí predstavitelia KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a SaS podpísali v prvej polovici septembra koaličnú dohodu o spoločnom postupe politických strán v župných voľbách, a to v spoločnej kandidátke na poslancov a tiež podpore kandidáta na župana Miroslava Mikolášika.

O kandidátoch a cieľoch politickej strany KDH v okrese Ružomberok sme hovorili s okresným predsedom KDH a poslancom VÚC Michalom Slašťanom.

  • Kandidátka koalície – Ako člen krajského volebného štábu KDH som absolvoval sériu rokovaní s partnermi vzišlo rozhodnutie, že v rámci okresu Ružomberok budú kandidovať štyria z KDH a jedna kandidátka za SDKÚ-DS. SaS a Most-Híd neprejavili záujem kandidovať v našom okrese, ale stavajú kandidátov v iných okresoch.
  • Cieľ – V minulých voľbách získalo KDH zo štyroch kandidátov (piatym bol Michal Kovačic z SDKÚ-DS) troch poslancov. Som presvedčený, že obhájiť tento počet bude veľmi ťažké. Osobne si dávam za záväzok pokúsiť sa získať dvoch poslancov a v prípade obhájenia by som to považoval za vynikajúci výsledok KDH v našom okrese. Viem, že Smer je veľmi silná politická strana, má absolútnu majoritu v Národnej rade a jednofarebnú vládu, a toto sa iste prejaví aj vo voľbách do VÚC.
  • Výsledky – Myslím si, že naši poslanci v župnom parlamente patrili k najslušnejším, najpriebojnejším a svojim spôsobom najviac obhajovali záujmy mesta a okresu. Preto považujem kandidátov KDH vhodných na ďalšie pôsobenie ako poslancov VÚC.

Kandidáti

  • Michal Slašťan, riaditeľ Mestských lesov RK, poslanec VÚC a MsZ
  • Stanislav Bella, viceprimátor RK, poslanec VÚC a MsZ
  • Peter Caban, námestník riaditeľa Správy povodia horného Váhu RK a poslanec VÚC
  • Ján Bednárik, výrobno-technický námestník riaditeľa VSR a poslanec MsZ
  • Markéta Rusnáková, vysokoškolský pedagóg na KU v RK (SDKÚ-DS)

Súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…er-sd-161288

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM