Rôzne

Župné voľby: Miroslav Mikolášik je kandidátom Koalície pre zmenu

Kandidatúru europoslanca Miroslava Mikolášika na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja podporuje Koalícia pre zmenu. Pravicové strany sa zároveň dohodli na spoločnej kandidátke na 57 poslancov zastupiteľstva ŽSK.

Ilustračný obrázok k článku Župné voľby: Miroslav Mikolášik je kandidátom Koalície pre zmenu
Zdroj: Dnes24.sk

Koaličnú dohodu podpísali v pondelok v Žiline krajskí predstavitelia KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a SaS za účasti lídrov politických strán Jána Figeľa, Pavla Freša, Ivana Švejnu a Richarda Sulíka. Cieľom spoločného postupu štyroch strán je podľa Mikolášika zabezpečiť nevyhnutnú zmenu vo vedení ŽSK a realizovať vlastný program. „Po dvoch obdobiach spravovania župy určitým štýlom a s určitými výsledkami by som chcel priniesť do Žilinského kraja oveľa viac. Prichádzam s mojimi bohatými skúsenosťami, ktoré chcem rodákom poskytnúť. Som stále obyvateľom Žilinského kraja, nikdy som odtiaľto neodišiel,“ povedal koaličný kandidát na predsedu ŽSK.

Župan alebo europoslanec

Koalícia pre zmenu si podľa neho dáva za cieľ predovšetkým výrazne rozhýbať čerpanie eurofondov a priniesť viac peňazí pre kraj s dôrazom na zamestnanosť. V prípade víťazstva vo voľbách sa chce líder pravicovej koalície zriecť platu predsedu ŽSK a venovať ho na projekty, o ktorých rozhodnú ľudia hlasovaním na internete. „Budem sa venovať práci predsedu ŽSK. V máji sú voľby do európskeho parlamentu, v prípade víťazstva nebudem viac kandidovať,“ uzatvoril Mikolášik.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM