Jozef Milan Samospráva

Župné voľby: Polícia si chce posvietiť na podplácanie voličov

Ústredná volebná komisia (ÚVK) pre voľby do orgánov samosprávnych krajov v utorok rokovala o zverejňovaní priebežných výsledkov volieb a dostala základné informácie o pripravenosti Policajného zboru SR o zaistení bezpečnosti volieb.

Ilustračný obrázok k článku Župné voľby: Polícia si chce posvietiť na podplácanie voličov
Foto: Jozef Milan

Výsledky volieb budú on-line

Ústredná volebná komisia dala súhlas na zverejňovanie priebežných výsledkov volieb. “Prijala uznesenie, že schvaľuje náš projekt. Výsledky volieb budú priebežne zverejňované prostredníctvom dvoch webov, jeden web bude na stránke štatistického úradu a jeden web bude externý – volbysr.sk,“ povedala predsedníčka Štatistického úradu (ŠÚ) SR Ľudmila Benkovičová.

Podplácanie – budú aj výsledky?

ÚVK bola informovaná Policajným zborom SR o zaistení bezpečnosti volieb. Polícia zabezpečí poriadok a pokojný priebeh volieb v okolí všetkých volebných miestností, “hlavne v tých kritických oblastiach, kde sa korupcia rôzna robí, hlavne na východnom Slovensku alebo v rómskych oblastiach“, povedal predseda ÚVK Štefan Škrabák (Komunistická strana Slovenska). ÚVK však zatiaľ podnety na možné podplácanie voličov nemá.

zdroj: webnoviny.sk; ilustračné foto: rk24;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM