Ivana Milanová Kultúra

10 októbrových akcií v Ružomberku: Poznačte si to naj, čo nesmiete premeškať

Jeseň nás straší zimným počasím ale s kultúrnymi podujatiami, na ktorých Vám bude horúco sa nemusíte zimy obávať. Čo všetko sa oplatí vidieť? Prinášame vám výber desiatich podujatí!

Ilustračný obrázok k článku 10 októbrových akcií v Ružomberku: Poznačte si to naj, čo nesmiete premeškať
Zdroj: TASR

1. MAKE LIKE A TREE

Čas: 07. 10. 2016, 20:00 hod., Miesto: Café bar Kultúra v Ružomberku

Café bar Kultúra Ružomberok vás srdečne pozýva na koncert ukrajinského cestovateľa Sergeja Onischenka, ktorý prichádza do Ružomberka so zaujímavým projektom Make Like a Tree. Tento projekt skrýva spojenie muziky a fotografií, inšpirovaných dlhými cestami po celom svete. Tešiť sa môžeš na originálnu indie-folk hudbu a taktiež aj na príjemnú atmosféru.

2. UKONČENIE CYKLISTICKEJ SEZÓNY

Čas: 08. 10. 2016, štart účastníkov o 10:00 hod. na začiatku CykloKorytničky v Ružomberku pri zápalkárni

Mesto Ružomberok a obce Liptovská Osada, Liptovská Lúžna a Liptovské Revúce pozývajú všetkých cyklistov na spoločnú jazdu po CykloKorytničke z Ružomberka do Korytnice za účelom ukončenia cyklistickej sezóny.

CYKLOKORYTNIČKA: otvoril ju živý vláčik z viac ako 250-tich cyklistov

3. PÁRAČKY U BABKY JUSTÍNY

Čas: 09. 10. 2016, 18:00 hod., Miesto: Kultúrny dom v Černovej, Vstupné: 2,00€

Na pozvanie DOS Máj Černová prichádza Medzibrodské kočovné divadlo s hrou Kamila Žišku Páračky u babky Justíny. Páračky prinášajú mozaiku dejín vyskladanú a zapísanú dedom Kasírom. Ten si históriu zapisoval tak… po svojom, s humorom. Okrem iného bol tiež najväčší ochotník v okolí. Možno aj preto, že bol jediný ochotník v okolí. V jeden večer pri páraní – táraní kroniku objavia babky, tiež ochotníčky a začnú z nej čítať. Ako to všetko dopadne? Nechajte sa prekvapiť.

4. I. KRIŠTÁĽOVÝ DOTYK

Čas: 14. 10. 2016, 19:00 hod., Miesto: Veľká dvorana KDAH v Ružomberku, Vstupné: 5,00€ (predpredaj), 8,00€ (na mieste)

Pozývame vás na I. ročník benefičnej módnej prehliadky Zdenky Kubányiovej. Nahliadnite do krásy spoločenských šiat. Prežite čistú emóciu poslaním dobročinnosti smerujúcej k Marekovi a Dominikovi, chlapcom s detskou mozgovou obrnou. Staňte sa súčasťou Krištáľového dotyku módnej návrhárky Zdenky Kubányiovej. Účinkujú: Kristína Debnárová, Juraj Hnilica, Ružomberské umenie tanca, Tatiana Sičáková, tanečné skupiny ST, Freezy a Istro Lístky si môžete v predpredaji zakúpiť v Informačnom centre Ružomberok.

Zdroj: YouTube.com

5. VERNISÁŽ VÝSTAVY 70 PODÔB JARI V OBRAZE, PIESNI A KROJI

Čas: 16. 10. 2016, 15:00 hod., Miesto: Synagóga v Ružomberku, Vstupné na výstavu: 0,5€

Výstava je zameraná na fotodokumentačnú históriu Folklórneho súboru Liptov a na dokumentáciu aktivít FS Liptov pri záchrane materiálnej ľudovej kultúry (zber a vykupovanie ľudového odevu a jeho následné rekonštruovanie). Súčasťou vernisáže bude krátky hudobný koncert a predstavenie publikácie, hudobného a filmového nosiča.

6. 7&7 TOUR: AYA – JOZEF BANÁŠ – JOZEF HOLLY

Čas: 17. 10. 2016, 19:00 hod., Miesto: Veľká dvorana KDAH v Ružomberku, Vstupné: 8,00€

Hudobná skupina Aya a významný slovenský spisovateľ Jozef Banáš spojili svoje sily a vyrážajú na jesennú časť svojho premiérového turné s názvom „7&7 tour 2016".

7. XIII. BEH OKOLO SIDOROVA

Čas: 23. 10. 2016

Bežecký spolok Ruža Ružomberok, Centrum voľného času Elán Ružomberok a Mesto Ružomberok organizujú XIII. ročník bežeckých pretekov v lesnom Behu okolo Sidorova. Podujatie je zaradené do Liptovskej bežeckej ligy pre rok 2016.

8. SNOW FILM FEST 2016

Čas: 25. 10. 2016 – 26. 10. 2016, 18:00 hod., Miesto: Kino Kultúra v Ružomberku, Vstupné: 2,00€/deň

Celovečerné pásmo špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowboardingu a ďalších zimných radovánkach. Príďte si užiť príjemné popoludnie a večer so znamením dobrodružstva, adrenalínu a zimných športov. Pásmo je členené do dvoch blokov. Tento festival je bratský festival Expedičnej kamery. Festival prebehne v októbri až decembri vo všetkých regiónoch Českej republiky a Slovenska. Čo sa týka filmov, väčšinou ide o víťazné snímky z medzinárodných festivalov.

Zdroj: YouTube.com

9.I. MINIRALLY CUP: MEMORIÁL MARIÁNA GOLSKÉHO

Čas: 28. 10. 2016 – 29. 10. 2016, Miesto: Liptovské Sliače

Občianske združenie Motortech Racing Team organizuje automobilové preteky I. Minirally Cup Liptovské Slače: Memoriál Mariána Golského. Zaradenie súťaže: Minirally Cup 2016 – 7. podujatie seriálu Uzávierka prihlášok s vkladom 60,00€: utorok 25.10.2016 o 23:5­9 hod.

10. HALLOWEEN PARTY

Čas: 28. 10. 2016, 17:00 hod., Miesto: Veľká dvorana KDAH v Ružomberku, Vstup v maskách zdarma

Kultúrny dom A. Hlinku a.s. a OZ Galaxy pozývajú deti na Halloween Party. Hrá: DJ Riko

Prečítajte si tiež:

Župa tvrdí: Na prvé sneženie sme pripravení

Naháňačka ako z filmu: Páchateľ preliezol plot vojenskej nemocnice a už ho nebolo

10 októbrových akcií v Ružomberku: Poznačte si to naj, čo nesmiete premeškať
7
Galéria
Zdroj: Informačné centrum Ružomberok
Zdroj: Informačné centrum Ružomberok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM