Jozef Milan Krimi

Aj toto zažívajú hasiči: Gazdinka doplatila na roztržitosť...

Práca príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku nie je vôbec monotónna. Okrem boja s plameňmi, tak niekedy zažívajú aj kuriózne zásahy. Taký bol aj ten na Hollého ulici. Práve tam v jednom z bytov sa dala gazdinka do varenia obeda. Dop

Po tom, ako sa skončilo obdobie sucha a zvýšeného počtu požiarov, prevážili v hasičskej práci záchranárske či technické zásahy. Taký zažili aj 20. mája a bol skutočne kuriózny. Išlo o otváranie bytu na Hollého ulici, kde majiteľka varila obed a pri vynesení smetí sa „vybuchla“.** „Hasiči sa do bytu na štvrtom poschodí dostali pomocou automobilového rebríka cez pootvorené dvere na balkóne a byt otvorili,“ ** konštatuje vedúci technik špecialista Ján Ondruška.

Hasiči však žili aj príjemnejšími akciami. Začiatkom mája zbor zorganizoval Hasičský a záchranný zbor v spolupráci s Centrom voľného času Ružomberok Dni otvorených dverí, počas ktorých si deti z materských škôl a žiaci zo základných škôl mohli pozrieť hasičskú techniku, vidieť skutočný záchranársky zásah a vypočuť si niečo o tom, ako zabrániť požiaru. Oslavy sv.Floriána zakončilo vyhodnotenie okresnej výtvarnej súťaže, pri ktorom víťazní autori dostali vecné ceny a diplomy.

[color=#ff0000]­Pozrite si vyhodnotenie výtvarnej súťaže vo fotogalérii![/co­lor][size=14][/si­ze]

RK hasici
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM