Rôzne

Aj v Stankovanoch vedia, ako si pomôcť cez grantový program Región bezpečne

Grantový program Región bezpečne Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis podporí grantmi do 3000 eur 32 projektov zameraných na bezbariérové prístupy, budovanie cyklotrás a náučných chodníkov, a tiež detských dopravných ihrísk v Žilinskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Aj v Stankovanoch vedia, ako si pomôcť cez grantový program Región bezpečne
Zdroj: Dnes24.sk

Na projekty grantového programu Región bezpečne vyčlenila automobilka celkovo 80.000 eur, pričom obce, školy a občianske združenia prihlásili 44 projektov. „Projekty podporili zamestnanci spoločnosti Kia Motors Slovakia svojím odporúčaním, pričom viacerí z nich sa do aktivít aj priamo zapoja vo voľnom čase,“ uviedol hovorca Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Grantový program Región bezpečne funguje s postupnou obsahovou transformáciou od roku 2009. "Deti z materských škôl v Stankovanoch či Konskej si budú ako účastníci cestnej premávky vytvárať správne návyky hravou formou na nových dopravných ihriskách,“ uviedol príklady podporených projektov na Liptove hovorca Kia Motors Slovakia. Vo Višňovom, Vysokej nad Kysucou a Žabokrekoch budú mať obyvatelia nové debarierizované vstupy do verejných budov, v obci Čierne a v Jasenskej doline pribudnú pre cykloturistov nové oddychové zóny.

Ilustračné foto: zslednica.wbl.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM