Jozef Milan Iné športy

AKTUALIZOVANÉ: Alena Kánová je bronzová!

Slovensko získalo v pondelok 3.9. na paralympijských hrách v Londýne tri medaily.Tú prvú, bronzového lesku vybojovala Ružomberčanka Alena Kánová. Stolný tenista Richard Csejtey získal striebornú medailu a pondelkovú žatvu zavŕšil so zlatom na hrudi J

Ružomberčanka v súboji o tretie miesto zdolala Britku Headovú 3:1. Prvý set prehrala hladko 2:11, no potom sa jej podarilo otočiť nepriaznivý vývoj.

„Ani som si neuvedomila, že ide o prvú medailu v Londýne, verím, že budeme ešte veľa oslavovať. V hale bola skvelá atmosféra, Slováci prekričali Britov,“ povedala Kánová po zisku bronzu pre stránku spv.sk. Na svojej štvrtej paralympiáde získala štvrtý kov a v historickej tabuľke slovenských letných paralympionikov je na piatom mieste (1 – 1 – 2). Každú medailu niekomu venovala. „Zlato zo Sydney som dala rodičom, bronz z Atén mestu Ružomberok, striebro z Pekingu Národnému rehabilitačnému centru v Kováčovej. Aj londýnsky bronz venujem, ale ešte neprezradím komu…“ dodala.

Slovenský stolný tenista-vozičkár Ján Riapoš vybojoval na paralympijských hrách v Londýne zlatú medailu. Predseda Slovenského paralympijského výboru si v pondelňajšom finále skupiny TT2 poradil s reprezentantom Kórejskej republiky a svetovým hráčom číslo jeden, Kyung Mook Kimom v štyroch setoch 3:1. Riapoš tak skompletizoval slovenskú pondelňajšiu medailovú žatvu. Už doobeda sa z bronzu tešila Alena Kánová a pár hodín po nej získal striebro ďalší stolnotenisový reprezentant Richard Csejtey v kategórii TT8 (stojaci).

ruzomberok24/ tasr

RK stol.tenis kanova
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM