Rôzne

AKTUALIZOVANÉ: Dvaja sírovodíkom zasiahnutí pracovníci v Mondi SCP sú mimo ohrozenia života

Dvaja zamestnanci ružomberského celulózovo-papiernického podniku Mondi SCP, ktorí sa v piatok (3. 10.) priotrávili pri úniku výparov sírovodíka, prežili prvú noc v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku bez komplikácií. Médiá informoval hovorca ÚVN Valér Ferko.

Ilustračný obrázok k článku AKTUALIZOVANÉ: Dvaja sírovodíkom zasiahnutí pracovníci v Mondi SCP sú mimo ohrozenia života
Foto: Jozef Milan

„Naši špičkoví lekári monitorujú naďalej ich životné funkcie. Predovšetkým pozorne sledujú ich dýchanie a preventívne im podávajú kyslík. Nateraz sú obidvaja pacienti stabilizovaní, mimo ohrozenia života a ostávajú na pozorovaní minimálne do pondelka,“ dodal hovorca ÚVN.

Pôvodná správa z piatka, 3.10.2014

Pri úniku výparov sírovodíka v ružomberskom celulózo-papierenskom podniku Mondi SCP sa v piatok podvečer priotrávili dvaja zamestnanci. Podľa informácií náhodných okoloidúcich zasahoval vo fabrickom areáli početný tím podnikových hasičov v ochranných oblekoch.

Hovorca Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Valér Ferko potvrdil, že zranených pracovníkov prijali na interné a anestéziologicko-resuscitačné oddelenie. „Obidvaja pacienti, ktorí sa nadýchali neznámej látky, sú mimo ohrozenia života, pri plnom vedomí, komunikujú a ostávajú u nás na pozorovaní,“ spresnil Ferko.

„Počas skúšobnej prevádzky novej technológie prišlo dvom našim zamestnancom nevoľno. Presné príčiny tohto incidentu, ktorý nemá vplyv na životné prostredie, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Stalo sa to v uzavretej miestnosti, preto vylučujeme akékoľvek ohrozenie okolia,“ dodal hovorca Mondi SCP Ľubomír Čech.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM