Jozef Milan Basketbal

AKTUALIZOVANÉ: Súperky Ružomberčaniek sú z Izraela, Turecka a Litvy

V nemeckom Mníchove sa dnes uskutočnilo žrebovanie európskych basketbalových súťaží žien na nasledujúci ročník - Európskej ligy žien a Európskeho pohára FIBA, v ktorom budú hrať aj ružomberské basketbalistky. Na žrebovaní sa zúčastnili prezident MBK

Basketbalistky MBK Ružomberok sa v Európskom pohári FIBA predstavia v základnej H-skupine spoločne s izraelským tímom Elitzur Ramla, tureckým Homendom Antakya a litovským Kibirkstisom. Postup do osemfinále si vybojujú najlepšie dve družstvá z každej skupiny.

**„Myslím si, že so žrebom môžeme byť vcelku spokojní. Dostali sme atraktívnych súperov z Izraela a Turecka, pre divákov bude iste zaujímavý aj litovský tím, pričom naše postupové šance vidím ako reálne. Predpokladám, že naším najvážnejším súperom bude Ramla,“ **povedal generálny manažér MBK Stanislav Onuška.

Program MBK Ružomberok v H-skupine EP FIBA: 25. októbra: MBK Ružomberok – Kibirkstis

  1. novembra: Elitzur Ramla – Ružomberok
  2. novembra: Ružomberok – Homend Antakya
  3. novembra: Kibirkstis – Ružomberok
  4. novembra: Ružomberok – Ramla
  5. novembra: Antakya – Ružomberok

Basketbalistky slovenského majstra Good Angels Košice sa v B-skupine Európskej ligy stretnú s tureckým tímom Fenerbahce Istanbul i talianskym družstvom Beretta-Famila Schio. Ďalšími súpermi Košičaniek budú ruská Nadežda Orenburg, maďarský EU Šopron, francúzsky Arras a rumunský zástupca CSM Targovište. Do osemfinále postúpi prvých päť družstiev z troch základných skupín.

zdroj: tasr/ mbk.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM