Správy Samospráva

Ampliónom v Ružomberku odzvonilo: Mesto spúšťa nové komunikačné kanály

Mesto Ružomberok spustilo od decembra nové služby pre obyvateľov – informovanie prostredníctvom SMS správ, e-mailov a mobilnej aplikácie.

Ilustračný obrázok k článku Ampliónom v Ružomberku odzvonilo: Mesto spúšťa nové komunikačné kanály
Zdroj: pixabay.com

Dôvodom zmeny je zastaranosť technológie mestského rozhlasu a aj dopyt po jeho zrušení. Ako informoval hovorca mesta Viktor Mydlo, z okresných miest je Ružomberok jedným z posledných, ktoré na informovanie o dianí v meste využíva rozhlasové amplióny.

Vysoké náklady

Samospráva od roku 2017 vynaložila na údržbu mestského rozhlasu 23 000 eur. Väčšina z vynaložených nákladov slúžila na opravu prerušeného vedenia a práce spojené so zabezpečením okolia ampliónov a káblov.

Vynaložené peniaze a potreba modernizácie informačných kanálov mesta viedli k hľadaniu alternatívnych riešení, ktoré by zefektívnili komunikáciu s obyvateľmi. „Vzali sme si za príklad iné mestá a ich formy komunikácie s občanmi. Tiež sme sa snažili v úzkej skupine spoločne so zamestnancami úradu prísť na najvhodnejšie riešenie aplikovateľné pre mesto,“ priblížil primátor Igor Čombor.

Nové kanály

Radnica tak spúšťa na testovanie tri nové informačné kanály, ktoré zamestnanci interne testovali počas novembra. Ide o e-mailovú komunikáciu, mobilnú aplikáciu Virtualne a systém odosielania SMS správ. „Informovanie prostredníctvom SMS správ, e-mailov a aplikácia budú zadarmo. Radnica systémy spúšťa ako súčasť zmluvy so spoločnosťou, ktorá zabezpečuje chod webového sídla mesta,“ vysvetlil hovorca mesta.

Aplikáciu je možné stiahnuť v obchodoch najpoužívanejších operačných systémov a následne spomedzi ponúkaného zvoliť Ružomberok. Prihlásiť sa na dostávanie SMS správ a e-mailov môže každý záujemca vypísaním formulára na stránke www.ruzomberok.sk.

Foto: Ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM