Jozef Milan Basketbal

Baketbalový klub posilňuje: Dve Švédky, jedna Američanka

MBK Ružomberok po úspešnej sezóne najskôr predĺžil zmluvy s domácimi hráčkami Baburovou, Kmeťovou, Brezániovou a Černákovou. Postupne sa klub posilňuje o legionárky. Američanku Stefanie Murphy si vybral nový tréner Juraj Suja, ktorý ju viedol v Šamoríne.

Ilustračný obrázok k článku Baketbalový klub posilňuje: Dve Švédky, jedna Američanka
Foto: Jozef Milan

Švédska reprezentantka Martina Stalvant (24)

Švédska rozohrávačka naposledy pôsobila v celku Nortland Basket. Jej najsilnejšími basketbalovým zbraňami je výborná streľba, najmä z väčších vzdialeností, a presná rozohrávka.V Nor­tland Basket mali preto o hráčku eminentný záujem aj na ďalšie sezóny, ako sa však sama vyjadrila, ružomberskú ponuku nemohla odmietnuť.

Američanka Stefanie Murphy (23)

Američanka Stefanie Murphy hrávala v poslednej sezóne za ŠBK Šamorín. „Je to podkošová basketbalistka, 192 cm vysoká hráčka s výbornou streľbou a skvelým doskokom. Tréner Juraj Suja ju viedol v Šamoríne, veľmi chcel, aby sme ju do Ružomberka dostali. Stalo sa a verím, že bude posilou,“ povedal generálny manažér MBK Stanislav Onuška.

Švédka Josefin Vesterberg (19)

Švédska basketbalistka Josefin Vesterberg rovnako ako Martina Stalvant hrávala v najvyššej domácej súťaži za Nortland Basket. „Je to jeden z veľkých talentov švédskeho basketbalu. Má ešte len devätnásť rokov, no pod košom, kde je jej miesto, si počína rutinérsky. Prichádza k nám basketbalovo veľmi zaujímavý typ a je veľký predpoklad, že jej ružomberský angažmán sa napokon natiahne na niekoľko rokov,“ poznamenal Onuška. Pre 190 cm vysokú švédsku reprezentantku do 20 rokov to bude prvá zahraničná misia.

zdroj: mbk-rbk.sk; ilustračné foto: rk24;

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM