Jozef Milan Rôzne

Barbora (26) a Stanislava (21) idú na MISS Hasička ČeskoSlovensko 2013

Po minuloročnom úspešnom vystúpení Barbory Martonovej z Martinčeka bude mať Slovensko vo finále tejto súťaže zaraz dve Liptáčky - Barboru Grajciarovú a Stanislavu Haluškovú, obe z Dobrovoľného hasičského zboru v Likavke.

Ilustračný obrázok k článku Barbora (26) a  Stanislava (21) idú na MISS Hasička ČeskoSlovensko 2013
Foto: Jozef Milan

Barbora a Stanislava poskytli vašej 24-ke rozhovor o súťaži o najkrajšiu hasičku ČeskoSlovensko, ktorá je určená pre dobrovoľné i profesionálne hasičky (musia byť registrované minimálne 1 rok). Pomôžme im svojim hlasom na www.misshasicka.cz, kde beží súťaž o Miss Hasička Sympatia ČeskoSlovensko.

Rozhodnutie

Minulý rok sa súťaže zúčastnili kolegyňa Barbora z Martinčeka a predseda nám navrhol, či by sme sa taktiež neprihlásili. My dve sme chceli prihlásiť najskôr celé družstvo, to ale nevyšlo, tak sme to (na podnet Stanky) skúsili my dve. Samotné prihlásenie prebehlo cez webstránku, načo nám prišlo pozvanie na casting.

Semifinále

Na základe fotografie vybrali vyhlasovatelia 20 dievčat – 15 Češiek a 5 Sloveniek. Museli sme absolvovať promenádu v plavkách a rozhovor s porotou, ktorá vybrala do finále 9 dievčat a 1 náhradníčku. Výber nebol o ženských mierach, ale o vystupovaní, správaní, o schopnosti zaujať. Práve preto je táto súťaž iná, ako klasická miss, i keď je tu veľa spoločných znakov.

Finále

Na konci septembra pôjdeme ešte na jedno sústredenie, a potom už na finále 11. októbra do Prahy. Tam nás bude čakať promenáda v plavkách a šatách, rozhovor s moderátorom a voľná disciplína v športovej uniforme. Súťaží sa o vecné ceny, ale aj o finančný obnos, ktorým by sme – v prípade úspechu – pomohli nášmu likavskému zboru. Totižto, zmyslom súťaže je zviditeľnenie dobrovoľníctva v Česku a na Slovensku.

Dobré výsledky – dobre vyzerať

(Dobre vyzeráte, ako to robíte – smiech) Trénujeme. Behávame v športových uniformách, tieto, čo máme na sebe (foto), sme vyhrali minulý rok na súťaži. O oblečenie sa nám inak ale postará domáci zbor. Súťažíme vlastne v drese, športových elasťákoch a na nohách máme kopačky, lebo sa v nich dobre uteká.

Miss hasička ČS 2013
4
Galéria
Foto: Jozef Milan
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM