Jozef Milan Basketbal

Basketbal bude kormidlovať nová spoločnosť: Staré dlhy sa pohybujú na úrovni 170 tisíc eur

Mestskí poslanci na ostatnom rokovaní schválili založenie obchodnej spoločnosti Mestský basketbalový klub Ružomberok s.r.o. a zároveň zástupcov do jej štatutárnych a kontrolných orgánov. Jej prvoradou úlohou je vybudovať transparentný systém fungovania klubu a naštartovanie novej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Basketbal bude kormidlovať nová spoločnosť: Staré dlhy sa pohybujú na úrovni 170 tisíc eur
Foto: Jozef Milan

Mestský basketbalový klub Ružomberok je od marca 2003 občianskym združením. Združenie dlhodobo zápasilo s finančnými problémami, ktoré sa nakopili hlavne za obdobie posledných 3 rokov.

Správa pre poslancov: Dlh MBK by na konci roka 2015 mal mať hodnotu 169 tis. €, pričom je šanca, že pôvodná pôžička od Eco – Investu a OFZ Istebné sa môže pretransformovať na dotáciu. Potom by celkový dlh mal hodnotu 104 tis. €. Po vyrovnaní podlžnosti klubu voči hráčkam a splatení nedoplatku Daňovému úradu zostáva naďalej dlh voči drobným podnikateľom, s ktorými treba dohodnúť spôsob splácania, resp. rokovať s nimi o možnej zmene pôžičky na dar.

Nová spoločnosť

MsZ schválilo orgány MBK s.r.o. v zložení:

  • Konateľ: Michal Slašťan
  • Dozorná rada: Juraj Kurňavka – predseda, Ľubomír Kubáň, Vladimír Trnovský, Jozef Pažítka a Dagmar Kohútová

MBK s.r.o. by mala začať fungovať najneskôr od 1. júla t.r. „Nová spoločnosť postupne prevezme hráčske práva od terajšieho občianskeho združenia Mestský basketbalový klub Ružomberok. Toto združenie – predpokladáme – bude v priebehu jedného roka sanovať všetky záväzky, ktoré vytvorilo. Niektoré dlhy prevezme nová spoločnosť po schválení v jej orgánoch,“ povedal konateľ MBK s.r.o. a viceprimátor Michal Slašťan.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM