Jozef Milan Basketbal

Basketbal získal podporu poslancov MsZ

Na ostatnom rokovaní Mestského zastupiteľstva v decembri minulého roka poslanci schválili odpustenie pôžičky Mestskému basketbalovému klubu (MBK) vo výške 40.000 €, ktorá bola poskytnutá ešte v marci 2009.

MBK dosahuje veľmi dobré výsledky, a to nielen extraligové ženy, ktoré postúpili v Európskom pohári FIBA do osemfinále a 12. januára sa o 17,00 hod. na domácej palubovke stretnú s tureckým TED Ankara. MBK to je ale tiež ďalších 9 mládežníckych družstiev, ktoré poskytujú možnosť zmysluplného využitia voľného času dievčatám všetkých vekových kategórií (fotografie väčšiny družstiev vo fotogalérii, resp. na oficiálnej stránke klubu www.mbk-rbk.sk).

Realitou klubu sú aj neustále finančné problémy spôsobené najmä permanentným rastom nákladov na fungovanie klubu na terajšej kvalitatívnej úrovni.** Výkonný výbor občianskeho združenia MBK Ružomberok**(právna forma existencie klubu), ktorý tvoria primátor Mesta(prezident klubu), traja poslanci MsZ a traja ďalší členovia, požiadal v decembri Mesto o odpustenie pôžičky z roka 2009 z dôvodu zlej finančnej situácie. Tú paradoxne prehlbujú aj úspechy žien v EP, pretože súboj s Ankarou je nielen prestížou, ale aj veľkým výdavkom. Na pokoji generálnemu manažérovi Stanislavovi Onuškovi a všetkým priaznivcom nepridáva ani skutočnosť, že podpísané Memorandum o spolupráci medzi Mondi SCP a.s. a Mestom Ružomberok na tento rok neráta s minuloročným príspevkom 200.000 € pre MBK. Ako už niekoľkokrát v minulosti, aj v tomto roku bude pred kompetentnými stáť otázka – ako ďalej s „basketom“ v Ružomberku?

Zástupcovia občanov v mestskom parlamente pri riešení problému pôžičky kritizovali viaceré skutočnosti, okrem iného:

  • pôžička je pôžičkou preto, lebo sa musí vrátiť
  • pôžička nebola vymáhaná v deň splatnosti(30­.12.2009)
  • neštandarndné riešenia sú vždy zlým spôsobom

Po prísľube primátora, že predloží koncepciu fungovania klubu na ďalšie roky na januárovom zasadnutí MsR a MsZ ( 17. 1. 2012 o 13,00 hod. zasadnutie MsR a o 14,00 hod. zasadnutie mimoriadneho MsZ, s tým, že predtým bude zasadať športová komisia), sa uskutočnilo hlasovanie o odpustení pôžičky, ktoré bolo schválené : 14 za – 5 proti – 3 sa zdržali.

MBK Ružomberok
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM