Basketbal

Basketbalová Ruža má opäť smelé ambície

"Chceme hrať finále domácej extraligy a Stredoeurópsakej ligy a vo FIBA Cupe je pre dievčatá prvým krokom postup ďalej zo základnej skupiny," zhrnul ciele pre novú sezónu prezident MBK a viceprimátor Mesta Stanislav Bella na utorňajšej tlačovej konferencii.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová Ruža má opäť smelé ambície
Foto: Jozef Milan

Ženský basketbalový vicemajster MBK Ružomebrok začal s prípravou na novú sezónu 12. augusta. A v priebehu uplynulého týždňa sa popri Slovenkách do tréningového procesu zapojili aj tri cudzinky Slovinka Katarína Rističová a Švédky Josefin Vesterbergová a Martina Stalvantová.

Tím

„V týchto dňoch sme dotiahli príchod americkej pivotky Nadii Parkerovej, ktorá u nás pôsobila v uplynulej sezóne a boli sme s ňou veľmi spokojní,“ informoval na generálny manažér MBK Stanislav Onuška. Ďalšou Američankou, ktorá bude v ročníku 2013/2014 obliekať ružomberský dres, je Stefanie Murphyová. Obe tieto hráčky priletia na Slovensko v priebehu septembra. „V družstve máme štyri slovenské ženské reprezentantky, sú to Zuzana Brezániová, Dominika Baburová, Veronika Černáková a Eva Kmeťová, a dve mládežnícke – Veroniku Remenárovú a Luciu Hadačovú,“ doplnil Onuška.

Tréneri

Po Štefanovi Svitekovi trénerskú taktovku prevzal Juraj Suja, ktorý naposledy viedol ženy Šamorína a jeho asistentom sa stal Michal Porubčan. Ten zároveň zostáva šéfovať aj klubovej mládeži. V uplynulej sezóne Svitek hlavne štvrtým miestom v Európskom pohári FIBA pre Suju postavil latku vysoko. „Predovšetkým tvrdou poctivou prácou si chcem získať ružomberských divákov,“ povedal nový kouč MBK a dodal: „Chceme hrať basketbal založený na kvalitnej obrane, s dobrou prechodovou fázou, aby sa nám darilo dávaťčo najviac ‚lacných‘ košov.“

Turnaje a generálka

Liptáčky v rámci prípravy čaká štart na kvalitne obsadených zahraničných turnajoch v poľskej Jelenej Gore a českom Trutnove. Generálkou budú dve stretnutia s euroligovou Wislou Krakov, ktorú vedie lanský tréner Ružomberka Štefan Svitek.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM