Basketbal

Basketbalové juniorky na majstrovstvách Slovenska štvrté

Družstvo MBK Ružomberok skončilo na majstrovstvách Slovenska v basketbale junioriek na štvrtom mieste. Zverenky trénera Michala Porubčana mali na dosah finálovú účasť, ale nezvládli predĺženie semifinálového súboja proti UMB Banská Bystrica, neskoršiemu šampiónovi.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalové juniorky na majstrovstvách Slovenska štvrté
Zdroj: Dnes24.sk

MBK – UKF Nitra 71:50

V prvom stretnutí trojdňového podujatia, ktorého dejiskom bola telocvičňa na ul. Domkárskej v Bratislave, zdolali naše dievčatá bezproblémovo UKF Nitra 71:50, čím len potvrdili úlohu vysokého papierového favorita.

MBK – BK ŠKP 08 B. Bystrica 61:69

Súboj s Banskobystri­čankami bol dramatický od začiatku až do konca. Pár minút pred záverečným klaksónom viedli basketbalistky spod Urpína o osem bodov, „Ruža“ však nezložila zbrane a dvomi trojkami Remenárovej po sebe si vynútila predĺženie, keď stretnutie sa v riadnom hracom čase skončilo nerozhodne 60:60. Žiaľ, predĺženie lepšie zvládol ich súper, ktorý napokon zvíťazil 69:61.

MBK – MBK A. Dubčeka BA 54:65

V súboji o tretie miesto potom naše nečakane podľahli družstvu A. Dubčeka Bratislava 65:54.

„O všetkom rozhodlo nevydarené predĺženie s Banskou Bystricou,“ hodnotil tréner Michal Porubčan. „Prehra sa potom podpísala na výkone v dueli o bronzové medaile, bolo to najmä o psychike. Štvrté miesto na Slovensku nie je zlé, ale do Bratislavy sme šli s cieľom dostať sa na stupeň víťazov.“

zdroj: mbk-rbk.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM