Petra Janigová Futbal

Béčko po výbornom výkone remizovalo s Podbrezovou

S kandidátom na postup do 1. ligy držala rezerva MFK krok v celom zápase a napokon vybojovala cennú remízu 1:1. Pohľadný futbal navyše potešil fanúšikov a z tribúny sa často ozýval potlesk.

Hneď prvú strelu zápasu mali domáci, Bartoš ale mieril vedľa brány. Na druhej strane lopta lepšie sadla Čekovskému, ktorý utešeným pokusom tesne minul brvno. Dlho sa potom hralo bez šancí, ďalšia prišla v 21. minúte a hneď bola gólová. Vedenia sa ujal favorit zápasu, keď Pančík centrom našiel Tubonemiho a ten zblízka otvoril skóre. Domáci sa po góle na rozdiel od svojich kolegov z A-tímu nestiahli, ale Podbrezovú pritlačili. O 9. minút tak prišlo zaslúžené vyrovnanie. Janso posadil center na hlavu pripraveného Gereca, ktorý nedal Hanákovi šancu – 1:1. Ružomberok pokračoval vo svojom tlaku aj po góle a v 35. minúte mohol zvýšiť Bartoš. Po zlom odkope hosťujúceho obrancu vypálil spoza šestnástky k ľavej žrdi, brankár hostí tento pokus len s námahou vyrazil. Na druhej strane pohrozil Pančík, s jeho krížnou strelou si ale Zich poradil. Prvý polčas uzavrel únik Gereca, ktorý tiesnený vysokým Noskom dokázal brankára obstreliť, no bránu netrafil.

Úvod druhého polčasu patril domácim, ktorý súpera zavreli na jeho polovici, príležitosť na zmenu skóre si však nevypracovali. Rovnako na tom bola aj Podbrezová, v ďalších fázach sa už uvoľnila, lenže na šance to bolo chudobné. Napriek tomu sa diváci futbalom bavili a oba tímy im ešte predsa len niečo pripravili. V 71. minúte potiahol Almaský až do päťky, gólom ponúkol Bezáka, jeho pokus ale zblokovala obrana. V samom závere mohol rozhodujúci gól pridať Nosko, lenže krížnou strelou minul žrď a na opačnej nepochodil ani Bartoš, ktorý z dobrej pozície pálil iba nad.

**Vladimír Rusnák st., tréner MFK Ružomberok B: **„Pripravili sme sa na tento zápas takticky veľmi dobre, vedeli sme o kvalite súpera. Trošku nás zaskočil aktívnou hrou a dostali sme lacný gól, ale naše mužstvo zdvihlo hlavy a vyrovnalo. Mali sme tam aj ďalšiu tutovku, ktorú sme ale nevyužili. V druhom polčase sa zápas už dohrával, my sme sa trošku báli o výsledok a stiahli sme sa dozadu. V týchto fázach aj hráčom ubúdali sily, pretože sa dosť nabehali. Myslím, že remíza je spravodlivá a mňa teší, že diváci boli s naším výkonom spokojní a zatlieskali nám.“

MFK Ružomberok „B“ – FO ŽP Šport Podbrezová 1:1 (1:1) Góly: 30. Gerec – 21. Tubonemi, ŽK: 82. M. Bezák – 79. Harvilko, rozhodovali: Mojsej – Bednár, Tománek, 215 divákov MFK Ružomberok B: Zich – Gejdoš (12. Kováč), Bartoš, Janso, Kotora (78. Nagy), Gerec, Bezák, Lupták, Almaský (86. Ondrík), Bielák „K“, Práznovský

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM