Jozef Milan Iné športy

Bežec František (77): Neviem, kde mám srdce

Bežecký klub Ružomberok-Biely Potok dnes usporiadal už 37.ročník cestného behu Belanská pätnástka. Preteky sa konajú na počesť Slovenského národného povstania.

Cestný beh ešte pred siedmymi rokmi niesol názov Od pamätníka k pamätníku. Odvtedy sa zmenila trasa, ktorá sa podľa pretekárov stala viacej krosovou, a tým aj zaujímavejšou a ľahšou. V 18-tich vekových kategóriách sa viac ako 100 pretekárov v peknom, ale horúcom počasí, borilo so vzdialenosťami od 800 metrov po 15 kilometrov. Hlavnú najdlhšiu kategóriu vyhral už po niekoľkýkrát Jan Wydra z Poľska. Nepodarilo sa mu zatiaľ zopakovať svoje víťazstvo trikrát po sebe, čím by získal putovný pohár do vlastníctva.

V kategórii nad 70 rokov štartovali dvaja najstarší bežci, ktorí dovŕšili 77 rokov. František Číž z Prievidze pre našu 24-ku povedal, že beháva preto, že beh je jeho koníčkom a kvôli svojmu zdraviu: " Ja neviem, na ktorej strane mám srdce. Keby som nebehal, už by som nebol nažive."Dlhoročný športovec beháva najradšej kros, okolo tých 10 kilometrov. V zime sú to bežky. Koncom mája tohto roka skončil na 10.mieste na Majstrovstvách sveta veteránov.

Výsledkovú listinu pretekov aj s bohatšou fotogalériou vám prinesieme po spracovaní materiálu v priebehu týždňa.

rk belanska 15
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM