Šport

Bežkovanie ako v rozprávke: Dlhotrvajúce sneženie na Liptove zaistilo ideálne podmienky

Či už hľadáte bežkárske trasy v tichej lokalite, alebo chcete vidieť čo najviac krásnych výhľadov, na Liptove si vyberiete.

Ilustračný obrázok k článku Bežkovanie ako v rozprávke: Dlhotrvajúce sneženie na Liptove zaistilo ideálne podmienky
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Nádielka čerstvého snehu v týchto dňoch skvalitnila podmienky na bežecké lyžovanie na Liptove. Za optimálnych podmienok je v regióne dostupných vyše 70 kilometrov bežeckých trás. Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

„O trasy sa starajú a upravujú ich obce či kluby bežkárov. Každá trasa má svoje čaro. V Jasnej na Zadných vodách sa bežkuje v tichej lokalite neďaleko zasnežovacích jazier, Kokavské lúky ponúkajú dokonalý výhľad na Kriváň. V Liptovskom Mikuláši sa v zime mení cyklochodník na najdlhšiu liptovskú bežeckú trasu, má viac ako 11 kilometrov,“ povedala Šarafínová.

Najväčšie prevýšenie na Liptove dosahuje trasa neďaleko Ružomberka, Hrabovo – Vlkolínske lúky. Najmenším návštevníkom by podľa Šarafínovej mohla vyhovovať trasa v lokalite Malinô Brdo, ktorá nemá ani jeden kilometer a minimálne prevýšenie. Bežkári majú k dispozícii aj regionálneho sprievodcu, ktorý mapuje 20 trás. „Pri dodržaní odporúčaní zo strany Horskej záchrannej služby si čerstvý sneh na Liptove užijú aj skialpinisti či milovníci freeride lyžovania. Najmä tí by nemali zabúdať ani na povinnú lavínovú výbavu,“ podotkla Šarafínová.

Viac o trasách nájdu záujemcovia na webe regiónu visitliptov.sk. Šarafínová ubezpečila, že informácie pravidelne aktualizujú.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM