Rôzne

Bibiana Ondrejková: Po narodení tretieho dieťaťa sa nám úplne zmenil život

Átrium ružomberskej radnice bude do 13. apríla zdobiť druhý ročník výstavy výtvarných prác autistických detí. Pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme a celosvetovej kampane sa historická budova mestského úradu dolnoliptovskej metropoly rozsvietila 2. apríla symbolicky na modro.

Ilustračný obrázok k článku Bibiana Ondrejková: Po narodení tretieho dieťaťa sa nám úplne zmenil život
Zdroj: Dnes24.sk

„Túto výstavu sme opätovne zorganizovali s jediným zámerom rozširovať povedomie o autizme, aby si široká verejnosť uvedomila, aký je to veľký existenčný problém pre autistu i jeho najbližších,“ uviedla predsedníčka Spoločnosti na pomoc osobám s autizmom v Ružomberku Bibiana Ondrejková.

Pretrvávajúcim problémom je podľa nej nedostatok predškolských a školských zariadení, kde by sa autistické deti mohli ľahšie integrovať do spoločnosti. „Pritom v poslednom období evidujeme zvýšený nárast detí postihnutých touto vývinovou poruchou. Po celom svete ňou trpia desiatky miliónov ľudí,“ skonštatovala.

„Mám dve úplne zdravé deti, ale po narodení tretieho sa nám všetkým úplne zmenil život. Preto sa spolu s ďalšími dobrovoľníkmi s takouto životnou skúsenosťou snažím všemožne pomáhať rodičom, ktorým sa zdá, že sa ich dieťa vyvíja inak, aby začali skorú diagnostiku a edukáciu,“ dodala menovkyňa známej moderátorky.

Ilustračné foto: nadanedieta.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM