Aktualizované Jozef Milan Rôzne

Bielym Potokom sa prehnal minútový víchor: Strecha na materskej škôlke ho neustála

Ružomberská mestská časť Biely Potok zažila v stredu podvečer škodu prinášajúcu búrku. Prekvapivo silný vietor odtrhol časť plechovej strechy na tunajšej Materskej škole, ktorá bola v tej chvíli našťastie už mimo prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Bielym Potokom sa prehnal minútový víchor: Strecha na materskej škôlke ho neustála
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu okolo 17:00 sa schyľovalo k búrke, ktorej začiatok predznamenala krátkodobá víchrica. Jej sile, sprevádzanej hrozivým hukotom, neodolala pravá časť plechovej strechy materskej školy. „Pani školníčka mi zavolala a oznámila, že nám strhlo strechu. Okamžite som informovala pani Lokajovú a pána Pažítku z oddelenia školstva MsÚ a kontaktovala som hasičov. Tí mi povedali, že udalosť už majú nahlásenú,“ povedala pre rk24 riaditeľka MŠ Mária Jablonská. Podľa jej vyjadrenia, ešte pred príchodom hasičov na odkryté rebrovanie natiahli celtu pán Brna (ten ju aj zapožičal), pán Pažítka, vedúci odboru školstva a pani Trnková, školníčka MŠ. Ružomberskí hasiči následne časť vyvrátenej strechy vrátili na pôvodné miesto, čím dočasne zabezpečili roh budovy proti zatečeniu počas noci, kedy je – podľa meteorológov – možné očakávať ďalšie búrky a dážď.

„Materská škola momentálne môže ísť, pokiaľ nezatečie až do vnútorných priestorov. Pod strechou, kde odtrhlo plechy, máme spálne, a tým pádom pri zatečení by sme to tu nemohli prevádzkovať,“ hodnotí situáciu riaditeľka.

Asistent primátora mesta Michal Praženica nám povedal, že vedúci oddelenia školstva a športu Jozef Pažitka bol na mieste udalosti a zajtra ráno bude o škodách informovať vedenie mesta, ktoré rozhodne o ďalšom postupe.


Tlačová informácia od asistenta primátora – štvrtok, 21.5.2015

Mesto Ružomberok ako zriadovateľ materskej školy označil škodovú udalosť ako havarijný stav. Keďže došlo k poškodeniu živlom, mesto bude riešiť túto situáciu s poisťovňou. Situáciou sa zaoberá vedúci oddelenia vnútornej správy Peter Svrček a vedúci oddelenia školstva a športu Jozef Pažítka. Havarijný stav by mal byť dnes odstránený v celom rozsahu.

Foto: M.Trnková + rk24

Poškodená strecha na MŠ v Bielom Potoku
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM