Martin Károly Správy

Celoplošné testovanie: KOMPLETNÉ čísla za okres Ružomberok

Počas víkendu na sa na Slovensku uskutočnilo celoplošné tetovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19. Takéto sú čísla za okres.

Ilustračný obrázok k článku Celoplošné testovanie: KOMPLETNÉ čísla za okres Ružomberok
Zdroj: TASR/František Iván

V sobotu bol o testovanie na Slovensku veľký záujem. Počas prvého dňa sa na celoplošnom testovaní zúčastnilo 2.581.113 ľudí. Infekčných z nich bolo 25.850 osôb, teda jedno percento. V nedeľu to oznámil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Kompletné výsledky za celé územie republiky, vrátane nedele, budú zverejnené v priebehu 2. novembra.

Poznáme však už výsledky za okres Ružomberok. Z počtu testovaných ľudí bol koronavírus zaznamenaný u približne dvoch percent obyvateľov.

V okrese Ružomberok sa testovania zúčastnilo presne 34.000 občanov, z čoho 682 bolo odhalených pozitívnych,“ uviedol pre Dnes24 prednosta Okresného úradu v Ružomberku, Emil Maretta.

Prednosta ďalej uvádza, že cez víkend osobne navštívil všetkých 54 odberných miest v okrese Ružomberok. „Získaval som spätnú väzbu a najmä ďakoval zdravotníkom, administratívnym pracovníkom, dobrovoľníkom, zástupcom polície a ozbrojených síl SR, hasičského a záchranného zboru, zástupcom samosprávy, zástupcom odborov krízového riadenia, testovaným občanom i všetkým, ktorý sa zapojili a pridali akýmkoľvek spôsobom ruku k dielu,“ konkretizuje Maretta.

Podľa jeho slov nezaznamenali nijaké zásadnejšie nedostatky, či incidenty. Ľudia boli veľmi ústretoví, slušní a trpezliví.

Som hrdý na to, ako sa podarilo realizovať akciu takýchto rozmerov, obzvlášť s tak krátkym časom, ktorý sme všetci mali na prípravu,“ dodáva na záver Emil Maretta, prednosta Okresného úradu v Ružomberku.

Takto vyzeralo testovanie pri Budatínskom hrade.

FOTO: Testovanie na odbernom mieste v areáli Budatínskeho hradu
6
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM