Ivana Milanová Rôzne Správy

Celulózkari a papiernici založili Nadáciu SUPRA

Nadácia chce pomáhať tým, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii, podporovať tých, ktorí majú talent, ale nie prostriedky na jeho rozvíjanie, jednotlivcov i komunity, ktorým veci okolo nás nie sú ľahostajné.

Ilustračný obrázok k článku Celulózkari a papiernici založili Nadáciu SUPRA
3
Galéria
Zdroj: Nadácia SUPRA

V piatok 9. decembra 2016 predstavili celulózkari a papiernici z Ružomberka Nadáciu SUPRA.

Členovia správnej rady nadácie veria, že získajú finančné prostriedky na podporu pre seniorov, ktorí chcú viesť aktívny život a tiež pre osamelých a znevýhodnených, aby im pomohli urobiť život o niečo lepším. Preferovať budú súčasných aj bývalých zamestnancov fabriky a ich rodinných príslušníkov.

Financie na chod nadácie majú prisľúbené od vlastníkov papierní, od vedenia mesta Ružomberok a spoliehajú sa aj na pomoc vplyvných ľudí z regiónu. Pomoc pri zakladaní nadácie a administratívnu podporu pre chod nadácie zabezpečí ECO – INVEST, a.s. „Veríme, že vďaka výborným vzťahom s majiteľmi podniku aj s akcionármi, sa nám podarí získať financie na podporu čo najväčšieho počtu projektov a pomôcť mnohým ľuďom. Chceme, aby peniaze, ktoré vytvoria ľudia z Ružomberka a Liptova, tomuto regiónu aj pomohli,“ povedal Marián Bujňák, správca Nadácie SUPRA.

Tvárami Nadácie SUPRA sú úspešní slovenskí športovci – basketbalistka Iveta Bieliková a futbalista Marek Sapara.

„Chceme, aby ľudia v regióne, v ktorom roky pracovali, mohli viesť dôstojný a plnohodnotný život. Aby tu deti mohli rozvíjať svoj talent a seniori prežili aktívnu starobu. Ja osobne sa usilujem o rozvoju športu. Vyučujem telesnú výchovu a viem, že naše deti si podporu zaslúžia. Šport je výborný spôsob, ako by mali tráviť voľný čas. Chcem, aby mali vytvorené kvalitné podmienky pre aktívny pohyb a netrávili svoj čas pri mobiloch, počítačoch a televíznych obrazovkách,“ povedala Bieliková na úvodnej tlačovej konferencii.

Zdroj: Nadácia SUPRA

Logo Nadácie SUPRA vychádza z tradičných symbolov ružomberských celulózok a papierní. Je na ňom Ružomberčanom dobre známy totem, ktorý sa nachádza v areáli podniku a názov je odvodený od názvu jedného z dvoch bývalých závodov. Na základoch SUPRY stojí dnešný moderný komplex. „Celulozkári, papierníci, Ružomberčania – sme jedna rodina a rodina si má pomáhať. Starať sa o seniorov je prejavom vyspelosti, pomáhať slabším je povinnosťou silnejších, podporovať mladých znamená tvoriť budúcnosť. Aktívne budeme vyhľadávať príbehy ľudí a komunít, ktorých svet vieme zmeniť k lepšiemu,“ uviedla na tlačovej konferencii Jana Streitová, členka správnej rady nadácie a dlhoročná zamestnankyňa papierní.

Nadácia SUPRA zároveň predstaví svoju činnosť na Vianočnom koncerte, ktorý sa uskutoční 21. decembra o 17.00 v športovej hale Koniareň v Ružomberku. Na koncerte zaspieva Michal David, skupina DESMOD a Marián Vojtko. Koncert je voľne prístupný verejnosti.

Viac informácií o nadácii a tiež formulár na odosielanie žiadostí je k dispozícii na www.nadaciasupra.sk

Zdroj: Nadácia SUPRA
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM