Jozef Milan Rôzne

Cena tepla pre 1. polrok 2012

Výsledná cena tepla od Mondi SCP pre koncových užívateľov ostáva na úrovni minulého roka a v prvom polroku sa zvyšovať nebude.

Mondi SCP sa rozhodlo nezvyšovať cenu tepla pre odberateľa CZT Ružomberok, s.r.o. (Centrálne zásobovanie teplom) na obdobie prvého polroka 2012 na základe niekoľkých kôl rokovaní spoločne s Mestom Ružomberok. Hoci došlo k navýšeniu cien vstupných surovín, po dohode bude Mondi SCP dotovať tieto navýšenia a umožní tak udržať cenu tepla v Ružomberku na cenovej úrovni minulého roka. V rámci dlhodobého partnerstva s Mestom Ružomberok a spoločnosťou CZT tak nielenže Ružomberčania nepocítia vyššie ceny vo svojich peňaženkách, ale i spoločnosť CZT bude môcť naďalej konsolidovať systém centrálneho vykurovania do moderného a efektívneho systému. Pre odberateľov tepla od spoločnosti CZT to znamená cenu 23,60 eur/GJ bez DPH. Aj táto dohoda potvrdila vzájomnú ústretovosť a dobrú spoluprácu mesta a Mondi SCP. //V rámci rokovaní na úrovni prezidenta spoločnosti a primátora mesta sa taktiež dohodlo, že spoločnými silami bude zvýšený dôraz kladený na výsledky aktivít pracovnej skupiny, ktorá sa venuje výlučne prašnosti. Cieľom bude vyhodnotiť zdroje prachu a navrhnúť čo najúčinnejšie opatrenia pre ich odstránenie. Jedno miesto v pracovnej skupine bude otvorené aj komukoľvek z verejnosti. //

Spoločnosť CZT Ružomberok, s.r.o. bola založená v roku 2007 po ukončení reštrukturali­začného procesu Ružomberskej energetickej spoločnosti (R.E.S., a.s.) kúpou majetku Mestom Ružomberok a následne jeho predajom spoločnosti CZT Ružomberok, s.r.o. Vlastníkom spoločnosti je výlučne Mesto Ružomberok. CZT Ružomberok zásobuje teplom cca 20 tis. obyvateľov mesta Ružomberok, bývajúcich v cca 7 200 bytoch. Podiel množstva tepla pripadajúci na byty je cca 72 %, zvyšok predstavuje spotreba tepla v nebytových priestoroch.

Zdroj: Mesto Ružomberok, webstránka CZT RK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM